Dünya Sosyal medyanın konuştuğu görüntüler! 'Noel Baba'ya Ruslara hediyeleri için teşekkürler'

Sosyal medyanın konuştuğu görüntüler! 'Noel Baba'ya Ruslara hediyeleri için teşekkürler'

Paylaş
Sosyal medyanın konuştuğu görüntüler! 'Noel Baba'ya Ruslara hediyeleri için teşekkürler'

Oldukça kanlı bir savaşın tam göbeğinde savaş uçağından roket ateşleyen Ukraynalı pilotun kılığı görenleri şaşırttı. Ülkesini işgal eden Rus güçlerle savaşan pilot, üzerinde Noel Baba kostümüyle bomba yağdırdı.

Posta.com.tr | Rusya'nın Ukrayna'yı 2022 yılının Şubat ayında işgal etmesiyle başlayan savaş, hız kesmeden devam ediyor. İki tarafın da sayısız kayıp verdiği savaş, şimdiye kadar pek çok efsaneye ev sahipliği yapsa da son günlerde sosyal medyada paylaşılan bir görüntü herkesi oldukça şaşırttı.

Haberin Devamı

UKRAYNA'NIN KORUYUCUSU: KİEV'İN HAYALETİ

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıların ardından “Kiev’in Hayaleti” lakaplı Ukraynalı pilotun Rus ordusuna bağlı 40’a yakın savaş uçağını düşürdüğü öne sürülmüş, söz konusu pilotun 29 yaşındaki Binbaşı Stepan Tarabalka olduğu ve 13 Mart’ta hayatını kaybettiği belirtilmişti.

Yetkililer, tarafından Tarabalka’nın madalya ile onurlandırıldığını doğrulanırken, Ukrayna Hava Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, "Kiev'in Hayaleti, karakteri Ukraynalılar tarafından oluşturulmuş bir süper kahraman efsanesidir" uyarısında bulunularak, Ukrayna halkından bilgi kirliliğine karşı uyanık olmalarını ve bilgiyi yaymadan önce kaynaklarını kontrol etmesini istedi.

MORAL İÇİN PROPAGANDA

Haberin Devamı

Ukraynalı askeri tarihçi Mikhail Zhirohov, Kiev'in Hayaleti hikayesini "moral yükseltmek için propaganda" olarak nitelendirerek, şu ifadeleri kullandı:

Savaşın başlarında Rus ordusu Ukrayna hava sahasına hakim. Bu nedenle Ukraynalı bir pilotun sadece iki veya üç uçağı vurabilir. Bu propagandaya sahip olmak çok önemli, çünkü silahlı kuvvetlerimiz daha küçük ve birçoğu Ruslarla eşit olamayacağımızı düşünüyor. Buna savaş zamanında ihtiyacımız var.

NOEL BABA SAVAŞ UÇAĞIYLA GÖKLERDE

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada paylaşılan görüntülerde bir Ukrayna savaş pilotunun Noel Baba kılığına girerek Rus güçlerinin üzerine iki büyük füze fırlattığı görüldü.

Ukrayna Savunma Bakanlığı tarafından paylaşılan görüntülerde, Noel Baba şapkası ve sakalı taktığı görülen pilot, iki adet AGM-88 HARM füzesini fırlatıyor.

Yapılan paylaşımın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

Ukrayna Hava Kuvvetlerine ait bir MiG-29, ABD'ye entegre bir çift AGM-88 HARM havadan karaya anti-radyasyon füzesiyle bir SEAD saldırısı yapıyor.

Noel Baba kıyafetiyle Rus mevzilerine bomba yağdırdı Oldukça kanlı bir savaşın tam göbeğinde savaş uçağından roket ateşleyen Ukraynalı pilotun kılığı görenleri şaşırttı. Ülkesini işgal eden Rus güçlerle savaşan pilot, üzerinde Noel Baba kostümüyle bomba yağdırdı.

'NOEL BABA'YA HEDİYELERİ İÇİN TEŞEKKÜRLER'

Kısa süre içerisinde gündem olan görüntüler yüz binlerce kişi tarafından görüldü. Çoğu kullanıcı, Rus tarafı için büyük bir felakete sebep olan bu görüntüler hakkında komik ve eğlenceli yorumlarda bulundu.

Bir sosyal medya kullanıcısı, "Noel Baba'ya Ruslara hediyelerini gönderdiği için teşekkürler" yazarken bir diğeri ise "Lütfen Noel Baba'ya bir F-16 bulun" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı