Dünya Sosyal medyayı ikiye bölen görüntü! Ayakta bir ayı mı, kostümlü insan mı?

Sosyal medyayı ikiye bölen görüntü! Ayakta bir ayı mı, kostümlü insan mı?

Paylaş
Sosyal medyayı ikiye bölen görüntü! Ayakta bir ayı mı, kostümlü insan mı?

Çin’de bir hayvanat bahçesinde çekildiği iddia edilen görüntüler sosyal medyada gündem oldu. Hayvanat bahçesinde ayakları üzerinde durduğu bir video, bunun ayıdan ziyade kostüm giymiş bir insan olduğu iddialarını öne çıkardı. Hayvanat bahçesi yetkililerinden ise şaşırtan açıklamalar geldi.

Çin'de bulunan Hangzhou Hayvanat Bahçesi, bir güneş ayısı olan Angela'nın ayakta durup ziyaretçileri şaşkına çevirdiği görüntüler ile ilgili bir açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Hayvanat bahçesinden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Ayakta duran bir insan gibi durduğunu düşünenler var. Sanırım bizi çok iyi anlamıyorsunuz.

Görüntülerde, ayının ince bacakları ve seyrek tüy katmanlarına sahip olması nedeniyle, bunun sanki ayı kostümü giyen bir insan gibi görünmesine neden oldu.

YERLİ BASIN ÖN PLANA ÇIKARDI

Çin’de yayın yapan Hangzhou Daily’de yayınlanan haberde, "Ayakta durma şekilleri nedeniyle, internette gören bazı insanlar ayıların 'kostümlü insanlar' olup olmadıklarını sorguluyor" ifadelerini kullandı.

Bu haberin ardından açıklamalarda bulunan hayvanat bahçesi görevlileri, Malezya'dan gelen güneş ayılarının diğer ayılardan daha küçük olduğunu ve farklı bir görünüme sahip olduğunu belirterek onların tamamen gerçek ayı olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

SICAKTAN DEFALARCA KEZ BAYILIRDI

Yetkililer ayrıca, tüylü bir kostüm içindeki bir insanın, 40 dereceyi aşan yaz sıcaklıklarında hayatta kalamayacağını söyleyerek, “Eğer bir insan bir ayı kostümü giyseydi, sıcak nedeniyle birkaç dakika içinde yere yığılırdı” şeklinde konuştu.

Görüntülerin dünya çapında gündem olmasının ardından açıklamalarını azaltan hayvanat bahçesi görevlileri, ayıların yalnızca pazartesi günleri görülebileceğini belirtti.

DÜNYANIN EN KÜÇÜK AYILARI

Dünyadaki en küçük ayılar olan güneş ayıları, sadece büyük bir köpek boyutundadır. En büyük hallerinde, arka ayakları üzerinde durduklarında yaklaşık 1,30 metre boyundadırlar, aynı şekilde boz ayılar ise 3 metreye kadar çıkabiliyor.

Bu iddia, Çin’deki hayvanat bahçeleriyle ilgili ilk suçlama değil. Geçmişte Çin’de çeşit çeşit atların, köpeklerin boyanarak başka hayvanlara benzetilmeye çalıştığı gündeme gelmişti.