Dünya Sosyal medyayı sallayan 'Japon Sağlık Bakanı' bambaşka çıktı!

Sosyal medyayı sallayan 'Japon Sağlık Bakanı' bambaşka çıktı!

Paylaş
Sosyal medyayı sallayan 'Japon Sağlık Bakanı' bambaşka çıktı!

Twitter'da fotoğrafları paylaşan bir kadının Japonya Sağlık Bakanı olduğu iddia edilmiş ve sosyal medyada viral haline gelmişti. Ancak söz konusu fotoğrafların ardından bambaşka bir gerçek çıktı.

Posta.com.tr | Twitter'da Japon Sağlık Bakanı etiketiyle paylaşılan ve göğüs dekoltesiyle dikkat çeken bir kadın ait fotoğraflar viral olmuştu. Ancak fotoğrafların gerçeği yansıtmadığı kısa bir süre sonra ortaya çıktı. 

Haberin Devamı

Görselleri, yapay zeka ile görseller oluşturan bir hesabın yayınladığı öğrenildi. Hesap, söz konusu fotoğrafları “politikacıya benzeyen güzel bir yapay zeka kadınının görüntüsü (göğüs büyüklüğü önemsizdir)” notuyla paylaşmış.

Twitter'da başka kullanıcılar da Japon Sağlık Bakanı etiketiyle paylaşılan kadının fotoğraflarının yapay zeka tarafından yaratıldığına dair tweet'ler paylaşarak gerçeği ortaya çıkardı. 

Sosyal medya fenomeni Yoshi de konuya dahil olarak Japonya'da böyle bir bakan olmadığını açıklayan bir tweet attı. Yoshi, Türkçe olarak paylaştığı tweet'te "Japon bakanı uydurmayı bırakın. Yok böyle bir sağlık bakanı" dedi. 

Öte yandan Japonya'nın şu anki Sağlık, Çalışma ve Refah Bakanı Kato Katsunobu.

Haberin Devamı