Dünya Strep A kabusu sürüyor: Ölmeden önce 3 kez hastaneye kaldırıldı

Strep A kabusu sürüyor: Ölmeden önce 3 kez hastaneye kaldırıldı

Paylaş
Strep A kabusu sürüyor: Ölmeden önce 3 kez hastaneye kaldırıldı

İngiltere'de yayılan Strep A salgını korku salmaya devam ediyor. Küçük çocukların ölümüne neden olan salgındaki detaylar yürekleri yakıyor. Bir baba, 5 yaşındaki kızı Strep A nedeniyle hayatını kaybetmeden önce 3 kez hastaneye götürdüğünü açıkladı.

Posta.com.tr | Beş yaşındaki Stella-Lily McCorkindale, ülke çapında korku salan Strep A salgınında hayatını kaybeden 9'uncu çocuk. Stella'nın babası Robert McCorkindale, kızının yoğun bakıma kaldırılmadan önce 3 kez acile getirdiğini açıkladı. Acılı baba, hastalık öncesinde kızının soğuk algınlığı ve ateş nedeniyle kendini kötü hissetmeye başladığını açıkladı.

Haberin Devamı

Yoğun bakıma kaldırılmadan önce küçük kız, 3 gün içinde 3 kez acile kaldırıldı. Ancak yoğun bakıma girene kadar her şey için çok geç olmuştu. Küçük kız hastanede hayatını kaybetti. 

Baba McCorkindale, "Sanırım fazladan iki gün daha savaşacaktı. 28 Kasım Pazartesi günü, Stella'nın pes ettiğini öğrendiklerinde ona Strep A testi yapmaları gerekirdi" dedi.

YÜRÜYEMİYORDU

Küçük kızının çok hastalandığı için yürüyemediğini ve onu taşımak zorunda kaldığını söyleyen acılı baba,  "Doktor bana baktı ve nesi olduğunu söyledi ve ben de onun çok hasta olduğunu söyledim. Daha sonra Stella-Lily'i neden buraya getirdiğinizi sordu ve 'kızım yürüyemiyor bile' dedim ve onlara belirtilerini açıkladım" dedi.

30 Kasım'da Stella-Lily'nin durumu ciddi şekilde kötüleşti. McCorkindale, "Çarşamba günü saat 17.00'de Stella 'anne, ölüyormuşum gibi hissediyorum' dedi ve biz de onu geri getirdik. Onlara bir doktora görünene kadar hiçbir yere gitmeyeceğimizi söyledim. 15 dakika içinde doktor test istedi ve göğüs enfeksiyonu olduğunu ve toksik şok geçirdiğini söyledi. Strep A olduğundan yüzde 100 emin değillerdi ve sepsis olduğundan da korkuyorlardı. Birkaç saat sonra kan testinde Strep A çıktı" dedi.

Haberin Devamı

STREP A NEDİR?

Strep A, boğazı ve cildi etkileyen A Grubu streptokok bakterisi enfeksiyonudur. Semptomları arasında yüksek ateş, kas ağrıları, kusma ve boğaz ağrısı bulunur. Yakın temas yoluyla bulaşabilir. Vakaların çoğu hafif şekilde atlatılsa da bazı durumlarda yaşamı tehdit edebilir. Bakteri kızıl hastalığına neden olabilir.

Semptomlar arasında ayrıca boğazda, dil ve deride kızarıklık ve ishal de bulunur. Antibiyotikle tedavi edilebilir ancak mevcut bir aşısı yok.