Dünya Suikastte tarikat bağlantısı

Suikastte tarikat bağlantısı

Paylaş
Suikastte tarikat bağlantısı

Dünyayı sarsan suikastı düzenleyen saldırgan, eski Japonya Başbakanı Şinzo Abe’yi dini bir tarikat ile bağlantıları yüzünden öldürdüğünü söyledi. Bahsi geçen Kore merkezli Moon Tarikatı’nı Abe’nin dedesi de destekliyordu.

Japonya’nın eski başbakanı Şinzo Abe’yi (67) Nara kentinde seçim konuşması yaptığı sırada öldüren Tetsuya Yamagami’nin (41) ifadesi ortaya çıktı. Japon medyasında yer alan bilgilere göre Yamagami, Abe’ye dini bir grupla olan bağlantısı yüzünden suikast düzenlediğini söyledi. Annesinin yaptığı yüklü bağışlar nedeniyle parasız kalmalarından bu tarikatı sorumlu tuttuğu anlaşıldı. Asıl hedefinin grubun lideri olduğunu belirten Yamagami’nin ‘Unification Church’ veya Moon Tarikatı olarak bilinen grubu kast ettiği belirtiliyor.

Haberin Devamı
Eski Japonya Başbakanı Abe'ye yönelik suikastla ilgili çarpıcı detaylar Eski Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin katili Tetsuya Yamagami'nin, annesinin iflasından sorumlu tuttuğu bir dini gruba olan yakınlığı nedeniyle Abe'ye saldırı gerçekleştirdiğini söylediği ortaya çıktı.

TARİKATIN ADI YASAKLI

Zira, Abe ve eski başbakan olan dedesi Nobusuke Kishi’nin Güney Kore merkezli bu tarikata açıktan destek verdiği biliniyordu. Abe’nin öldürüldüğü metro istasyonunun az ilerisinde de tarikatın bir şubesi bulunuyor. Abe, geçen yıl ABD eski başkanı Donald Trump ile birlikte tarikatın etkinliğinde görüntülü konuşma yapmıştı. Abe, geçen ay muhalefet tarafından ülkede yabancı casusluk faaliyetleri yürüten dini gruplara destek vermekle suçlanmıştı. Bu tarikatın adı Japon ana akım medyasında bu yüzyılın başından itibaren anılmıyor.

SİLAHLI BİR POLİS VARDI

Saldırganın Abe’ye arkasından üç metre yaklaşabilmesi üzerine başlayan güvenlik ihmali tartışması sürüyor. Öldürüldüğü Nara kentinde sadece bir silahlı özel polis ve yerel güvenlik takımı tarafından korunduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

VIP güvenlik uzmanı Koichi Ito, bu statüde bir siyasinin ‘tüm açılardan korunması gerektiğini’ söylüyor. Eskiden liderlik yapmış Japon siyasiler Tokyo emniyeti içinde özel bir birim tarafından korunuyor. Birebir fiziksel koruma sağlıyorlar. Ancak Abe’nin görevi bıraktıktan sonra güvenlik seviyesinin düşürüldüğü iddia ediliyor. Ülkede tüm partiler sokak çalışmalarını durdurdu.

EMNİYETTEN İTİRAF

El yapımı ilkel bir silahla işlenen cinayet sonrası Nara emniyet müdürü Tomoaki Onizuka, tüm sorumluluğu kabul ettiğini açıkladı. 27 yıldır polis teşkilatında olan Onizuka, “Güvenlik planıyla ilgili sorunlar olduğunu inkar edemeyiz” dedi. Saldırganın idam cezasıyla yargılanması bekleniyor. Abe’nin otopsi raporu da açıklandı: Abe’nin sol kolunun üst kısmından giren mermi, köprücük kemiğinin altında bulunan atardamara zarar verdi. Abe, kan kaybı nedeniyle hayatını kaybetti.