Dünya Süper temizlikçi

Süper temizlikçi

Paylaş
Süper temizlikçi

Finlandiyalı Auri Kananen, tam bir temizlik hastası. 30 yaşındaki genç kadın dünyayı dolaşarak adeta ‘çoplük’ haline gelmiş evleri ücretsiz olarak temizleyip yaptığı işleri sosyal medyadan yayınlıyor. Parayı da kendisine sponsor olan temizlik malzemesi firmalarından kazanıyor.

Auri Kananen’nin temizlik merakı aileden geliyor. Ailesinin bir temizlik şirketi var. Bu şirkette 16 yaşından itibaren 10 yıl çalışan Auri, Ağustos 2020’den itibaren sosyal medyada temizlikle ilgili içerikler oluşturmaya başlamış. Derken takipçileri “Bizim evi de temizlesene” diye tekliflerde bulununca kendini bu işe adamış. Auri, öyle birkaç hafta pis kalmış evleri değil, yıllarca süpürge bile değdirilmeyen mekanları temizlemeyi seviyor.

Haberin Devamı

KİRLİLİK MUTLU EDİYOR

Örneğin üç yıldır hiç girilmemiş bir mutağa girip, bir iki günde gıcır gıcır hale getiriyor. Ya da 6 yıldır su bile açılmamış tuvaleti tertemiz yapıyor. Ev ne kadar kirliyse, Auri o kadar mutlu oluyor. Dünyanın neresinden teklif gelirse oraya gidiyor, yolculuk masrafını sponsorları karşılıyor. Auri temizlik için ev sahiplerinden hiçbir ücret talep etmiyor. Ama sponsorları sayesinde sadece geçen yıl 433 bin poun (16 milyon lira) kazandı.

 

Auri Kananen kendini ‘Temizlik Kraliçesi’ olarak ilan etti.