Dünya Süper zenginlerin milyonluk doğum telaşı

Süper zenginlerin milyonluk doğum telaşı

Paylaş
Süper zenginlerin milyonluk doğum telaşı

Dünyanın en zengin yüzde 1’lik kesimi için çocuk sahibi olmak bir servet değerinde. Doğum için yapılan lüks harcamalar arasında isim danışmanı, medyum, ihaleyle dadı almak gibi ekstrem kalemler var.

Süper zenginler için ebeveynliğe hazırlanmak, ciddi harcamalar yapmak anlamına geliyor. İngiltere’nin başkenti Londra merkezli lüks doğum danışmanlığı şirketi ‘The Mummy Concierge’in sahibi Tiffany Norris, zenginlerin bebekleri için sıradışı ihtiyaçlarını aktardı. İşte dudak uçuklatan o harcamalar...

Haberin Devamı

İsim danışmanı tutmak. Çünkü ultra zenginler benzersiz isim bulmaya takıntılı hale geldi. Bu da yeni bir meslek kolu doğurdu.

Hamilelik medyumu tutmak. Bebeğin cinsiyetini ultrasondan önce öğrenmek için yardım alıyorlar.

Anne sesi banyosu. Bebeğin ve annenin sakinleşmesine yardımcı olmak için haftalık anne sesi banyosu terapisi alıyorlar.

Çocuk odası için uzman mimar tutmak.

Londra’da sadece tek bir yerde satılan, elle kesilmiş kristallerle bezeli 4 bin 100 Sterlin’lik (144 bin TL) taşınabilir uyku sepeti...

DADI MAAŞI 14 MİLYON TL

En ucuz karyolanın 955 Sterlin’den (34 bin TL) başladığı çocuk mobilyacısı Blue Almonds’ta aile arması ve çocuğun baş harflerinin elle boyandığı ısmarlama karyola.

Harrods’ta satılan modern görünümlü 1250 Sterlin’lik (44 bin TL) İskandinav model düz beyaz Cam Cam Copenhagen marka karyola.

Haberin Devamı

Doğru niteliklere sahip bir dadı tutmak. Bu dadıların Norland okulundan eğitim almış, yüksek lisans dereceli, birden fazla dil bilmesi bekleniyor. Yıllık maaşları 400 bin Sterlin’e (14 milyon TL) kadar çıkabiliyor. Dadılar rakip aileler arasında ihale savaşlarına konu olabiliyorlar.

Günlüğü 500 Sterlin’lik (17 bin TL) tuvalet (lazımlık) eğitmeni, seansı 680 Sterlin (24 bin TL) olan uyku danışmanı tutmak.