Dünya Ortalarda görünmüyordu: 'Suriye Kasabı'nın akıbeti belli oldu

Ortalarda görünmüyordu: 'Suriye Kasabı'nın akıbeti belli oldu

Paylaş
Ortalarda görünmüyordu: 'Suriye Kasabı'nın akıbeti belli oldu

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş tüm şiddetiyle devam ederken Rus ordusunun yöneten isim olan Halep Kasabı' lakaplı General Alexander Dvornikov ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. İngiltere Savunma Bakanlığı bir süredir hakkında pek çok spekülasyon üretilen Dvornikov'un akıbetini açıkladı.

Rus ordusu savaşın ilk haftalarında Ukrayna genelinde saldırı başlatmış ve ana hedefini ülkenin kalbi Kiev olarak belirlemişti. Tüm uğraşlara rağmen istediğini alamayan Rus ordusu Ukrayna'nın başkenti Kiev'in de aralarında olduğu pek çok kritik bölgeden çekilmiş ve savaş planını revize etmişti. Savaşın ikinci dönemi olarak anılan ve Rus birliklerinin topyekûn Ukrayna'nın doğusunu hedef alması ile başlayan savaşın yönetimi Putin tarafından General Alexander Dvornikov’a verilmişti.

Haberin Devamı

AKIBETİNİ İNGİLTERE AÇIKLADI

'Suriye Kasabı' olarak da anılan Rus generalin akıbeti belli oldu.

İngiltere Savunma Bakanlığı Kremlin'in yakın zamanda General Dvornikov ve Hava Kuvvetleri Komutanı General Andrei Serdyukov da dahil olmak üzere çok sayıda generali görevden aldığını açıkladı.

SURİYEDEKİ İLK RUS KOMUTAN

60 yaşındaki Putin'in Esad hükümetini desteklemek için Eylül 2015'te Suriye'ye asker göndermesinden sonra Rusya'nın Suriye'deki askeri operasyonlarının ilk komutanıydı.

Dvornikov, aynı yıl Suriye kentini yıktığı için 'Halep Kasabı' olarak anılmaya başlamıştı.

STRATEJİK KENTİN ELE GEÇİRİLMESİ BİLE KURTARAMADI

Putin'in Donbas'taki Rus ilerleyişinin yavaş olmasından Dvornikov'u suçladığı iddia ediliyordu.

Haberin Devamı

Dün Ukrayna'nın doğusundaki Severodonetsk kentinin belediye başkanı, Rus güçlerinin tüm şehri kontrol altına aldığını açıklamıştı.

KIRIM’DA DA VARDI

İstihbarat kaynaklarına dayandırılan haberlerde; General Dvornikov’un Suriye’deki sivillere yönelik saldırıların arkasındaki isimlerden olduğu vurgulandı. ‘Suriye kasabı’ olarak anılan Dvornikov’un, Kırım’ın 2014’teki ilhakında görev aldığı ve Donbas’taki ayrılıkçı çatışmalardaki payı nedeniyle de bölgeyi iyi bildiği belirtildi. Dvornikov’un önceki gün Donbas’tan kaçan sivillerin bulunduğu Kramatorsk tren istasyonuna yönelik füze saldırısının emrini veren general olduğu ileri sürüldü.

Ukrayna’daki işgal güçlerinin başına getirildiği belirtilen Rusya’nın Güney Bölgesi Ordusu komutanı General Aleksandr Dvornikov, Suriye’de görev yaparken 2016’da en üst düzey askeri madalya ile ödüllendirildi. Ülkenin doğu ucundaki Ussuriysk’te doğan 60 yaşındaki Dvornikov ‘acımasız’ kişiliği ile biliniyor. NATO uzmanlarının, Dvornikov’un sert savaş taktiklerini uzun süredir yakından izlediği bildirildi. Dvornikov’un dağılan Rus ordusu üzerinde Moskova’nın kontrolünü artırmak için seçildiği kaydedildi.

İLK İŞİ SİVİLLERİ KATLETMEK OLDU

Rus ordusunun yeni operasyon başlattığı Donbas bölgesinden kaçmak isteyen Ukraynalı sivillerin akın ettiği Kramatorsk’taki tren istasyonuna önceki gün füze saldırısı düzenlenmişti. Saldırıda ölenlerin sayısının 52’ye yükseldiği bildirildi. 4 binden fazla kişinin tren istasyonunda bulunduğu sırada düzenlenen saldırıda ölenlerden 5’i çocuk. Yaralanan yüzlerce kişi arasında 16 çocuk olduğu bildirildi. Ukrayna’daki sivillere yönelik Rus saldırılarında ölen çocuk sayısı toplamda 176’ya çıktı.

Haberin Devamı
AB: Ukrayna'daki savaşın enflasyon üzerinde ağır bir etkisi var Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von Der Leyen, AB Konseyi Başkanı Charles Michel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi'nde bir araya gelerek, “Ukrayna'daki savaşın enflasyon üzerinde ağır bir etkisi var” ifadelerini kullandı.