Dünya Tacize Şah-Mat

Tacize Şah-Mat

Paylaş
Tacize Şah-Mat

Eski ABD Kadınlar Satranç Şampiyonu Jennifer Shahade, 34 yaşındaki büyük usta Alejandro Ramirez’in kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu açıkladı. Bu açıklama, iddiaların bir anda çığ gibi büyümesine yol açtı. En az 10 kadın daha taciz şikayetinde bulundu. Satranç Federasyonu dahil birçok kurum, Ramirez’in üyeliğini askıya aldı.

Kosta Rikalı Alejandro Ramirez (34), 2004'te daha 16 yaşındayken satrançta dünyanın ikinci en genç büyükustası olmuştu. Orta Amerika'da büyükusta unvanı alan ilk kişiydi. 2011'de ülkesi yerine ABD'yi temsil etmeye başladı. Elit seviyede müsabakayı sürdürürken genç oyunculara da koçluk yaptı ve önemli etkinliklerin aranan yorumcusu oldu. Ancak 15 Şubat'ta ortaya atılan bir iddia, Alejandro Ramirez'in gerçek yüzünü ortaya çıkardı. Eski ABD Kadınlar Satranç Şampiyonu Jennifer Shahade (42) sosyal medyadan yaptığı açıklamayla 2 kez Alejandro Ramirtez'in tacizine uğradığını iddia etti.

Haberin Devamı

İDDİALAR GİZLENMİŞTİ

Ardından en az 10 kadın daha taciz iddiasında bulundu. İddiaların çoğu olay tarihinde Ramirez'in satranç eğitimi verdiği reşit olmamış kişilerden gelmişti. Amerikan Wall Street Journal Gazetesi, iddiaların daha önce de ortaya atıldığını ancak ABD Satranç Federasyonu ve satrancın en güçlü kuruluşlarından olan St. Louis Satranç Kulübü tarafından sümen altı edildiğini ortaya çıkardı. İddiaların sosyal medyada yayılmasının ardından St. Louis Satranç Kulübü, Ramirez'in görevine son verdi. ABD Satranç Federasyonu soruşturma başlattı. Dünya Satranç Federasyonu da Ramirez'i Sporcular Komisyonu'ndan çıkardı.