Dünya Tansiyon sınırda! Karadeniz alev aldı

Tansiyon sınırda! Karadeniz alev aldı

Paylaş
Tansiyon sınırda! Karadeniz alev aldı

Ukrayna’daki savaş son sürat devam ederken Moskova ile Kiev arasındaki gemi restleşmesi gerginliği artırdı. Rus donanması Karadeniz’de gerçek mühimmat kullanarak bir tatbikat yaptı.

DENİZDE GEMİ RESTLEŞMESİ

Haberin Devamı

Rusya Devlet Başkanı Putin’in emri ile geçtiğimiz yılın Şubat ayında başlayan savaş Ukrayna’nın doğu bölgelerinde son sürat devam ediyor. Bir süredir Ukrayna ordusunun taarruzuna karşı savunma pozisyonuna geçen Rusya, Ukrayna tarım ürünlerinin Dünya piyasalarına ulaşmasını sağlayan tahıl anlaşmasını uzatmayacağını dünyaya ilan etmişti. Rusya Karadeniz’de Ukrayna limanlarına giden tüm gemilerin potansiyel askeri yük taşıyıcıları olarak kabul edileceğini duyurmuştu.

GERÇEK MÜHİMMATLI TATBİKAT

Ukrayna Savunma Bakanlığı’nın “Karadeniz Havzası’nda Rusya limanlarına ve Rusya’nın geçici işgali altındaki Ukrayna topraklarında bulunan Ukrayna limanlarına doğru seyreden tüm gemiler askeri kargo taşıyan gemiler olarak değerlendirilecek” açıklaması tansiyonu yükseltmişti. Rus donanması Karadeniz’de gerçek mühimmat kullanarak bir tatbikat gerçekleştirdi. Rusya, Karadeniz Filosu’ndan füze botunun, ‘hedef gemiye gemisavar seyir füzelerini canlı olarak ateşlediğini’ duyurdu.

Haberin Devamı

RUSYA’YA ‘MİSKET’Lİ SALDIRI

ABD, Ukrayna’ya misket bombası sağlamış ve her iki ülke de misket bombasını yasaklayan ülkelerden tepki toplamıştı. ABD Ulusal Güvenlik Sözcüsü John Kirby, Ukrayna’nın misket bombasını Rus askerlerinin işgalini ortadan kaldırmak için kullanacağına dair söz verdiğini belirtti. Kirby, “Bombaları etkili bir şekilde kullanıyorlar ve Rusya’nın savunma biçimleri üzerinde bir etkiye sahipler” diye konuştu.

PUTİN POLONYA’YI HEDEF GÖSTERDİ

O TOPRAKLAR STALİN’İN HEDİYESİYDİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Güvenlik Konseyi toplantısında Ukrayna’ya Batılı ülkeler ve Polonya tarafından gönderilen silahlar hakkında konuştu. Putin, “Polonyalı liderlere gelince, belli ki istedikleri NATO şemsiyesi altında bir koalisyon oluşturarak Ukrayna krizine doğrudan müdahil olmak. Bunu da Ukrayna topraklarından büyükçe bir lokmayı kendilerine ayırmak için yapıyorlar ve tarihi olarak kendilerine ait saydıkları batı Ukrayna’yı geri almayı planlıyorlar. Bugünkü Polonya’nın batısındaki topraklar, Stalin’in Polonyalılara bir hediyesi. Varşova’daki dostlarımız bunu unutmuş. Hatırlatacağız” dedi.

Haberin Devamı