Dünya Tarih yandı

Tarih yandı

Paylaş
Tarih yandı

Daha Fransa’da restorasyon sırasında küle dönen tarihi Notre Dame Katedrali’nin tadilatı tamamlanmadan bir başka tarihi bina alevlere teslim oldu. Danimarka’nın başkenti Kopenhag’daki 400 yıllık borsa binası restorasyon sırasında yandı. Binanın ikonik kulesi yerle bir oldu.

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da 1625’te inşa edilen tarihi borsa binası tadilat sırasında çatıda çıkan yangın nedeniyle alevler içinde kaldı. Binanın ‘Dragespir’ (Ejderha Kulesi) adlı 183 metrelik kulesi alevlere dayanamayarak yıkıldı. Kopenhag’ın en eski yapılarından biri olan ‘Børsen’ adlı binadaki iç içe geçmiş 4 ejderhanın kuyruğu şeklinde olan kule çökmeden önce ‘büyük bir patlama’ sesi duyulduğu bildirildi. İç kısmı ahşap olan binanın yarısının çöktüğü açıklandı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederken çevredeki sokaklar kapatıldı.

Haberin Devamı

ŞEHRİN SİMGELERİNDEN

Bir zamanlar Danimarka’nın finans merkezi olan binadaki sanat eserleri, itfaiyeciler tarafından hızla alevlerden kurtarıldı. Yangında kimse yaralanmazken binanın hemen yanındaki Danimarka parlamentosu olarak kullanılan Christiansborg Sarayı kısmen tahliye edildi. Artık Danimarka borsasına ev sahipliği yapmayan ancak Danimarka Ticaret Odası’nın genel merkezi olarak hizmet veren bina şehrin en önemli simgelerinden biriydi. Yangın söndürme ve soğutma çalışmalarının en az 24 saat sürmesi bekleniyor. Yangının kesin çıkış nedeni araştırılıyor. Tarihi binanın küle dönüşünü gözyaşları içinde izleyen bir görgü tanığı “Notre Dame’ı yeniden yaşıyorum” dedi.