Dünya Tarihin en zengin yılı

Tarihin en zengin yılı

Paylaş
Tarihin en zengin yılı

Milyarderler listesi açıklandı. Kadınlar, listenin yüzde 13’ünü oluşturuyor. Birincilik koltuğu bu yıl da değişmedi. Tarihte en fazla zenginin olduğu bu yıl, listeye şarkıcı Taylor Swift de girdi.

Ekonomi dergisi Forbes, doğrulanmış verilere dayandırdığı Milyarderler Listesi’ni açıkladı. Buna göre dünyada artık 2 bin 781 milyarder var. Toplam servetleri 14.2 trilyon dolar değerinde. Bu, Çin ve ABD dışındaki her ülkenin gayri safi milli hasılasından daha fazla bir değer. Milyarderlerin serveti, hayat pahalılığı ve enflasyona rağmen son 10 yılda yüzde 120 oranında arttı. Dünya çapında artık, tarihteki tüm zamanlardan daha fazla milyarder var. Zira bu yıl listeye 141 yeni milyarder eklendi. Onlar arasında, çıktığı turneyle satış rekorları kıran ABD’li şarkıcı Taylor Swift de (34) yer alıyor. Swift’in serveti 1.1 milyar doları buldu. Listede yer alan en zengin kadınlar arasında ise zirvenin sahibi değişmedi.

Haberin Devamı

1-Fransız kozmetik markası L’Oreal’in varisi ve yöneticisi Francoise Bettencourt Meyers (70), 99.5 milyar dolarla en zengin kadın. Geçen yıla göre serveti 19 milyar dolar arttı. Genel listenin de 15’inci sırasında yer alıyor. Son altı yıldır beş kez en zengin kadın oldu. Francoise, 2017’de annesinin ölümünden sonra dev aile servetini miras almıştı.

2-ABD’li perakendecilik devi Walmart’ın kurucusunun kızı Alice Walton’ın (74) serveti 72.3 milyar dolar.

3-ABD’li moda tasarımcısı Julia Koch (61), kocasından kalan miras sayesinde 64.3 milyar dolarlık bir servetin sahibi olmuştu.

4-ABD’li şekerleme şirketi Mars’ın varisi Jacqueline Mars’ın (84) serveti 38.5 milyar dolar.

5-Amazon’un hissedarlarından olan yazar MacKenzie Scott (53), eski kocasından boşanınca mal paylaşımı yoluyla listeye girmişti. Serveti 36.5 milyar dolar.

Haberin Devamı

6-Aynı zamanda Hindistan’ın en zengin kadını olan Savitri Jindal’ın (74) serveti 33.5 milyar dolar. Kocasıyla birlikte enerji ve madencilik şirketi sahibi.

7-Kocasıyla birlikte dünyanın en büyük nakliye şirketi MSC’nin yüzde 50 hissesine sahip olan İtalyan Rafaela Aponte-Diamant’ın (79) serveti 33.1 milyar dolar.

8-İsrail asıllı ABD’li doktor Miriam Adelson (78), kumarhane kralı kocasından kalan miras ile 32 milyar dolarlık servetin sahibi.

9-Aynı zamanda Avustralya’nın en zengin kişisi olan maden şirketi yöneticisi Gina Rinehart’ın (70) serveti 30.8 milyar dolar.

10-Fon yönetimi devi Fidelity Investments’ın CEO’su, ABD’li Abigail Johnson’ın (62) serveti 29 milyar dolar.