Dünya Tarikatı demir parmaklıklar ardına göndermişti! Kilit tanık hayatını kaybetti

Tarikatı demir parmaklıklar ardına göndermişti! Kilit tanık hayatını kaybetti

Paylaş
Tarikatı demir parmaklıklar ardına göndermişti! Kilit tanık hayatını kaybetti

1969 yılında tüm dünya eşi benzeri görülmemiş bir vahşete tanık oldu. Tarikat lideri Charles Manson’ın 3 kadın müridi ve 9 aylık hamile Hollywood yıldızı Sharon Tate, vahşetin başrollerinde yer alan isimlerdi. Manson tarikatını demir parmaklıklar ardına gönderen kişi yine bir tarikat üyesiydi.

Posta.com.tr | 8 Ağustos 1969 gecesinde Yönetmen Roman Polanski’nin 9 aylık hamile oyuncu eşi Sharon Tate, Los Angeles’taki Cielo Estate malikanesinde 4 arkadaşıyla birlikteydi. O sırada tarikat lideri Charles Manson’ın 5 müridi, korkunç cinayetler işlemek üzere malikanenin yolunu tutmuştu.

Haberin Devamı

Tarikat lideri Charles Manson’ın ‘Manson Ailesi’ adını verdiği grubun üyeleri arasında yer alan Susan Atkins, Leslie Van Houten, Patricia Krenwinkel, Linda Kasabian ve Steave Crogan, malikaneye girip 5 kurbanı toplam 102 bıçak darbesi ve kurşunlayarak katletti.

Hamile olan Sharon Tate’in bebeği de onunla birlikte öldü. Manson Ailesi, cinayeti işledikten sonra kendi çiftliklerinin yolunu tutmuştu. Sabah saatlerinde eve gelen temizlikçi polisleri arayınca ise her şey için çok geçti. Katiller, tüm evi kana boyamış, Sharon Tate’in kanıyla giriş kapısına ‘Domuz’ yazmıştı.

KANLARIYLA DUVARA YAZI YAZDILAR

Sharon Tate’in evindeki kanlı katliamdan bir gece sonra, yine Manson Ailesi tarafından Los Angeles’ın varlıklı çifti Leno ve Rosemary LaBianca’yı öldürdü. Tıpkı Sharon Tate cinayeti gibi bu cinayette de kurbanların kanıyla duvarlara yazılar yazdılar. Yazılardan biri ‘Domuzlara ölüm’ şeklindeydi. Cinayetleri kimin işlediği hala gizemini korurken, 10 yaşındaki bir çocuğun ormanda silah bulması soruşturmanın gidişatını değiştirdi. Zira bu silah, Tate cinayetinde kullanılmıştı.

Haberin Devamı

CİNAYETİN KİLİT KADINLARI

Her iki cinayette de kilit isimde olan Manson Ailesi kadınları ve azmettirici olan Charles Manson, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Henüz ellerinde yeteri kadar kanıt olamayan polisler için Manson’ın müritlerinden Susan Atkins’in hücre arkadaşına adeta gurur duyarak cinayetleri anlatması odak noktası oldu.

Charles Manson’ın müritlerinin cinayetleri neden işlediği gizemini korudu. Ancak Susan Atkins’in açıklaması tüm dünyayı dehşete düşürdü. Atkins, cinayetlerin nedeni hakkında şunları söyledi:

Çünkü dünyayı şoke edecek, ayağa kaldıracak ve farkımıza varmalarını sağlayacak bir suç işlemek istedik.

İTİRAFÇIYDI

Charles Manson’ın etkisi altında kalarak onun izinden giden diğer müridi Linda Kasabian, cinayetler işlendiği sırada olay yerindeydi ancak hiçbirine katılmadı. Linda, Manson müritlerine karşı itirafçı oldu ve cinayetleri işleyen müritleri ve Charles Manson’ı hapse attırdı. Linda, itirafçı olduğu için koruma altına alındı. Manson ve müritlerine idam cezası verildi ancak Los Angeles’ta aynı yıl idam kaldırıldığı için hapiste kalmaya devam ettiler.

Haberin Devamı

ÖLÜM NEDENİ AÇIKLANMADI

TMZ'ye göre, 1970 yılındaki Manson davasında kilit tanık olması karşılığında dokunulmazlık verilen Linda Kasabian, 21 Ocak'ta Tacoma, Washington'daki bir hastanede 73 yaşında öldü. Linda'nın ölüm nedeni açıklanmadı ve cesedinin yakıldığı belirtildi.

TMZ'nin ele geçirdiği ölüm belgesine göre Manson davasından sonra tanık koruma programına giren Linda Kasabian, soyadını Chiochios olarak değiştirdi.

Kasabian, Hollywood yıldızı Sharon Tate ve diğer dört kişinin 1969'da film yapımcısı Roman Polanski'nin Los Angeles'taki evinde öldürülmesi hakkında ifade verdi.