Dünya Tayvan'da 7.4 büyüklüğünde deprem! Son 25 yılın en şiddetlisi

Tayvan'da 7.4 büyüklüğünde deprem! Son 25 yılın en şiddetlisi

Paylaş

Yanı sıra, Tayvan'ın doğu kıyısında şiddetli depremin tetiklediği çok sayıda heyelan meydana geldiği bildirildi. Ülkenin Hualien şehrindeki hasar kamera kayıtlarına yansıdı.

Haberin Devamı

Dağlardaki köprülerin heyelan sebebiyle yıkıldığını veya sürüklendiğini bildiriliyor. Dağ yamaçlarından sadece okyanusa değil vadilere inen büyük heyelanların görüntüleri dikkat çekti.

AĞIR HASAR GÖRDÜ, 45 DERECE YAN YATTI

Hualien Şehri'nde Congquing ve Zhongshan yolunun köşesindeki çok katlı apartmanın ağır hasar gördüğü, birinci katının çöktüğü ve binanın büyük kısmının 45 derecelik açıyla eğildiği gelen bilgiler arasında.

Sosyal medyada yansıyan görüntüler ise, çocukların çöken konutlarından kurtarıldığı anları ortaya koydu.

KÖPRÜDE YAKALANDILAR

Bazı insanlar, şiddetli sarsıntıya Tayvan'ın Tapai şehrinde bulunan Zhongzheng Köprüsü'nden geçtikleri esnada yakalandı.

OTOYOL YERLE BİR OLDU

Adanın bu kısmı, doğrudan denize doğru uzanan dağların bulunduğu çok çarpıcı, engebeli bir kıyı şeridi olarak biliniyor.

Haberin Devamı

Dağlardaki köy ve kasabalarda daha fazla hasar olup olmadığı ise hala araştırılıyor. Yine doğu Tayvan'da konumlanan Qingshui Tüneli otoyolunun bir kısmı, sarsıntının yol açtığı kaya kaymasıyla çöktü.

HAREKETLİLİK DEVAM EDİYOR

Tayvan adasının güneyinden geçen fay hattındaki hareketlilik devam ediyor, 7.4'lük depremin ardından büyüklükleri 6.5 ve 5.7'ye ulaşan onlarca artçı sarsıntı kaydedildi.