Dünya Tayvan'da şiddetli deprem

Tayvan'da şiddetli deprem

Paylaş
Tayvan'da şiddetli deprem

Tayvan'da Başkent Taipei'yi de sallayan şiddetli depremin büyüklüğü, 6.3 olarak açıklandı. Depremin merkez üssü, Japonya'nın en güneyindeki Yonakuni adasına daha yakın konumda.

Güney Asya ülkesi Tayvan, yerel saatle 14.23'te şiddetli bir depremle sarsıldı. Depremin büyüklüğü, Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) ve yerel büro tarafından 6.3 olarak açıklandı.

Haberin Devamı

Japonya ise, sarsıntının büyüklüğünü 8 olarak verdi.

Depremin merkez üssü, 350 bin nüfuslu Hualien şehrine yaklaşık 92 kilometre uzaklıkta. Japonya'nın en güneyindeki adalardan Yonakuni'nin depremin merkez üssüne uzaklığı ise 65 kilometre.

Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC) verilerine göre, sarsıntı okyanusun 27 kilometre altında gerçekleşti.

Uluslararası haber ajansları, Tayvan'ın başkenti Taipei'de depremin şiddetli şekilde hissedildiğini bildiriyor. 6.3 büyüklüğündeki deprem, aynı zamanda ada ülkesi Tayvan'ın her noktasını salladı.

İki tektonik platonun birleşme yerinde bulunan Tayvan, yeryüzünün en büyük fay hattı Pasifik Ateş Çemberi'nin kesişme noktası.

Ülkede 2016'daki deprem 100'den fazla insanın ölümüne yol açmıştı. 1999 yılındaki 7.3'lük sarsıntı ise 2 binden fazla can almıştı.

Haberin Devamı

Pasifik Ateş Çemberi fay hattı, yeryüzünün en büyük su kütlesi Pasifik Okyanusu'nu boydan boyda kat ediyor. Dünyadaki depremlerin yaklaşık yüzde 90'ının meydana geldiği hat olan Pasifik Ateş Çemberi, aynı zamanda onlarca aktif volkana ev sahipliği yapıyor.