Dünya Tek başına Ukrayna'dan Slovakya'ya kaçan 11 yaşındaki çocuk annesine kavuştu

Tek başına Ukrayna'dan Slovakya'ya kaçan 11 yaşındaki çocuk annesine kavuştu

Paylaş
Tek başına Ukrayna'dan Slovakya'ya kaçan 11 yaşındaki çocuk annesine kavuştu

11 yaşındaki Hassan Pisecká, annesi yaşlı akrabasına bakmak zorunda olduğu için tek başına Ukrayna'dan çıkıp Slovakya sınırına yürümüştü. Hassan'ın sırtında çantası, elindeyse akrabalarının telefon numarası vardı. Sınırda yetkililer tarafından karşılanan Hassan, akrabalarına ulaştırılmıştı. Şimdi de Ukrayna'dan çıkmayı başaran annesine kavuştu.

Posta.com.tr/ Dünya Ukrayna'nın Zaporijya kentinden tek başına yola çıkıp Slovakya sınırına ulaşan 11 yaşındaki Hassan Pisecká'yı konuşmuştu.Hassan, evlerinin bulunduğu yerdeki nükleer santralin Rus güçlerin tarafından saldırıya uğramasının ardından, annesinin eline tükenmez kalemle yazdığı bir telefon numarası, pasaport ve çantasıyla 1200 kilometre yürüyerek Slovakya sınırına ulaşmıştı. Annesi Yulia ise, engelli ninesine bakabilmek için Ukrayna'da kalmıştı. Hassan'ın Slovakya'ya ulaşmasından günler sonra annesi ve ninesi de yanına geldi. 

Haberin Devamı

The Sun'a konuşan Yulia, 'Tren yolculuğu çok zordu. Yüzlerce kişi küçük vagona sıkışmıştı. Ancak ailemizin bir araya gelebilmesi için kaçmak zorundaydık. Herkese gönülden teşekkür ediyorum. Sıfırdan başlamak zorundayız. Her şeyimizi kaybettik ancak sağlıklıyız' dedi. 

 

Hassan, Slovakya sınırına ulaştığında gönüllüler tarafından karşılanmıştı. Elindeki numaradan Hassan'ın akrabalarına ulaşan yetkililer, Bratislava'dan alınmasını sağlamıştı. Hassan'ı karşılayan yetkililer ona yiyecek içecek vermiş, gülümsemesine, korkusuzluğuna ve kararlılığına hayran kalmışlardı. 

SURİYE'DEN GÖÇMÜŞLERDİ

Hassan'ın ailesi yıllar önce Suriye'den Hassan'ın babası olmadan göç etmek zorunda kalmışlardı. 

Slovakya polisi 'Yine her şeylerini kaybettiler ama bu kez savaş onlardan sevdiklerini alamadı. Şimdi yine birlikteler ve önemli olan bu' açıklamasını yaptı. 

Haberin Devamı