Dünya Teknede cesetle bir hafta! İnanılmaz kurtuluş

Teknede cesetle bir hafta! İnanılmaz kurtuluş

Paylaş
Teknede cesetle bir hafta! İnanılmaz kurtuluş

Brezilya'da yaşayan ve her ikisi de 68 yaşında olan José Nilson Souza Bernardo ve Maria das Graças Mota Bernardo çifti, balık tutmak için Rio Negro adlı bir Amazon nehrine gitmeye karar verdi. Ancak yolculuk trajediyle sonuçlandı.

Brezilya’da ikisi de 68 yaşında olan Jose Bernardo ve Maria Bernardo çifti, Amazon’daki bir nehirde balık tutmaya gitti. Bir tekne ve gezinti için de yanlarına aldıkları bir kanoyla Rio Negro nehrine gittiler. 28 Mart’ta çıktıkları tatilin ilk gününde Jose Bernardo kalp krizi geçirerek öldü. Kocasının ölümü sonrası Maria Bernardo kanoyu bir ağaca bağladı. Tekneyi çalıştırıp oradan ayrılmak istedi ancak teknenin motoru çalışmadı.

Haberin Devamı

Yüzme bilmediği için kıyıya nasıl ulaşacağını düşünmeye başladı. Nehirde timsah gibi tehlikeli hayvanlar da vardı. Kürek çekerek kıyıya gitmek istedi. Ancak sürüklenmeye başladı. Bu sırada teknenin üzerini kuşatan akbabalarla mücadele etti.

BİR HAFTA  BOYUNCA SÜRÜKLENDİ

Kocasının cansız bedeniyle bir hafta boyunca sürüklenen kadını, sahil güvenlik ekipleri 4 Nisan’da buldu Güvenlik ekiplerine, iki gün sonra dönmedikleri için yakınları haber vermişti. Çift, yolculuğa başladıkları yerin 161 kilometre uzağında bulundu. Maria Bernardo, un ve çiğ balıkla hayatta kaldığını söyledi.