Dünya Telekulak kocanın sonu

Telekulak kocanın sonu

Paylaş
Telekulak kocanın sonu

ABD’de bir koca, evden çalışan karısının telefon görüşmelerini dinleyerek edindiği ticari bilgilerle 1.8 milyon dolar kazandı. Hakkında haksız kazanç davası açılan adama karısı da boşanma davası açtı.

ABD’nin Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), enerji mühendisi Tyler Loudon’ı gizli ticari bilgi sızdırarak alım satım yapıp kazanç elde etmekten dava etti. Loudon’ın bu bilgileri kullanarak aldığı hisselerden 1.8 milyon dolar kazandığı belirlendi. Loudon, bu bilgilere evden çalışan karısı Emily Kraus’un yaptığı telefon görüşmelerini dinleyerek erişmişti. Bir petrol şirketinde satın alma yöneticisi olarak çalışan Kraus, şirketinin bir başka şirketi devralma planı hakkındaki görüşmeleri evinden yürütmüştü.

Haberin Devamı

‘GELECEĞİMİZ İÇİN YAPTIM’

Kocası, söz konusu şirketten devir öncesi tam 46 bin 450 adet hisse almıştı. Kocasının kendisinden izinsiz ve habersiz ticari bilgileri kullandığını fark edince de şirketini bilgilendirdi. Kraus’un tüm yazışmaları ve mesajlaşmaları inceleme altına alındı. Şüpheli bir duruma rastlanmadı. Ancak Kraus, dikkatsiz davrandığı için kovuldu. Kocası hakkında da haksız kazanç davası açıldı. Loudon, suçlamaları kabul etti. Kazandığı paradan vazgeçmeye ve para cezası ödemeye de razı oldu. Ancak Kraus “Eşim daha az çalışsın diye yaptım” diyen kocasını affetmedi. Evi terk etti. Kocasına da boşanma davası açtı.