Dünya Tesadüfi teşhis

Tesadüfi teşhis

Paylaş
Tesadüfi teşhis

İngiltere Kraliyet Ailesi önceki gün yayınlanan duyuruyla Kral Charles’ın kanser olduğunu açıklamıştı. Prostat büyümesi nedeniyle hastanede tedavi gören Charles’a bu süreçte yapılan tetkikler nedeniyle hastalığın tesadüfen ve erken aşamada teşhis edildiği açıklandı.

Bir süreliğine görevlerinden çekilen Charles’ın ‘son derece pozitif’ olduğu bildirildi. Eşi Meghan ile evlendikten sonra kraliyetten ayrılarak ABD’ye yerleşen Prens Harry, babasının yanında olmak için İngiltere’ye döndü. Ancak Düşes Meghan ile 2 çocuğu ABD’de kaldı. Charles’ın haberi oğullarına bizzat verdiği öğrenildi.

Haberin Devamı

YERİNE KİM BAKACAK?

Charles’ın ‘iş göremez’ duruma gelmesi halinde yerine kimin geçeceği sorusu gündeme geldi. 1937’de Kral 6. George tahta geçtiğinde sıradaki varis olan Elizabeth daha 10 yaşındaydı. Aynı soru o dönem de gündeme gelince Naiplik Yasası yürürlüğe girdi. Buna göre; hükümdarın 18 yaşından küçük olması ya da aciz olması durumunda hükümdar adına ‘devlet danışmanları’ görevlendirilecekti. Bunlar hükümdarın eşi ve 21 yaşına ulaşmış olan tahtın sıradaki dört üyesi olacaktı. Bu sıraya göre devlet danışmanı görevi Kraliçe Camilla, Prens William, Prenses Anne, Prens Edward ve Prenses Beatrice’e verilecekti. Ancak 2022’de Kraliyet Hanedanı yasanın sadece çalışan kraliyet mensupları için geçerli olacağını söyledi. Bu karar da Prenses Beatrice’in olası unvanını elinden aldı.

Haberin Devamı