Dünya TikTok'ta soygun randevusu! Londra'da hırsızlar gün ve saati paylaştı, polis gelmelerini bekliyor

TikTok'ta soygun randevusu! Londra'da hırsızlar gün ve saati paylaştı, polis gelmelerini bekliyor

Paylaş
TikTok'ta soygun randevusu! Londra'da hırsızlar gün ve saati paylaştı, polis gelmelerini bekliyor

İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan meşhur Oxford Caddesi’nde düzenleneceği söylenen soyguna karşı İngiliz polisi büyük önlemler aldı. Bu olayı ilginç kılan ise soygun çağrısının sosyal medya platformu olan TikTok’tan duyurulması oldu.

İngiliz polisi Londra’nın merkezinde bulunan bölgelerde devriye sayılarını artırarak sosyal medyada planlanan bu soyguna karşı önlem aldı.

Haberin Devamı

SOSYAL MEDYADAN SÖZLEŞTİLER

İngiliz DailyMail'in haberine göre, TikTok’ta yapılan paylaşımda soygun için 9 Ağustos tarihi işaret edilirken ‘Koşarak kaçamazsanız gelmeyin’ şeklinde duyurular da yapıldı. Paylaşımda hiçbir silah getirilmemesi tembih edilirken katılımcı ‘hırsız’lardan eldiven giymeleri istendi.

Yetkililer, salı günü saat 11:00'den perşembe günü 10:00'a kadar insanları bölgeden uzaklaştırma adına bir karar aldı. Bu karara uymayan herkes tutuklanabilecek.

LONDRA POLİSİ TOLERANS GÖSTERMEYECEK

 

Londra Polis Teşkilatı’nın Twitter hesabından yapılan açıklama şu şekilde:

Oxford Caddesi çevresinde suç işleme fırsatları hakkında sosyal medyada sürdürülen spekülasyonların farkındayız. Önümüzdeki 24 saat içinde bölgede önemli sayıda polisimiz olacak. Bir suç işleyen herkes, sağlam bir şekilde ele alınmasını bekleyebilir.

Haberin Devamı

Öte yandan polis teşkilatı, bölgede ‘anti-sosyal’ davranış sergileyen vatandaşlara karşı tolerans edilmeyeceğini söyledi.

Basına açıklama yapan bir polis yetkilisi, “Herhangi bir suç teşkil eden davranışın hızla ele alınmasını sağlamak için ortaklarımızla çok sıkı şekilde çalışıyoruz” diyerek şüpheli durumlar gören vatandaşların acil durum hatlarına bildirmelerini rica etti.

BELEDİYE BAŞKANI KHAN'DAN 'ENDİŞELİYİM' PAYLAŞIMI

Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, sosyal medyada planlanan soygun ile ilgili, “Tiktok'ta gördüğümüz bu saçmalıkların insanları Oxford Caddesi'ne gitmeye teşvik etmesinden endişeleniyorum” dedi.

Khan’ın açıklamalarının devamı şu şekilde:

Polis, bazı insanların neden TikTok yüzünden Londra'nın o bölgesine gitmek isteyebileceğini söylüyor. Bu açıklamaları duyan herkesin Oxford Caddesi'ne gitmemesini tavsiye ederim. Yüksek suç oranı olabilecek bir alana çekilmenize izin vermeyin.

İngiltere’nin sembolü haline gelen atlı polisler de bölgede görev yapan güvenlik güçlerinin arasında olması bekleniyor.

Londra'nın ünlü alışveriş bölgesindeki mağazalara '16 ila 25' yaş arası gençlerin kargaşaya muhtemelen katılabileceği konusunda uyarıldı.