Dünya Tokat skandalının ardından Will Smith’e şok davet

Tokat skandalının ardından Will Smith’e şok davet

Paylaş
Tokat skandalının ardından Will Smith’e şok davet

94'üncü Oscar Ödül Töreni'nde sunucu Chris Rock'a tokat atan aktör Will Smith'e şok bir davet geldi. Will Smith, Oscar töreninde sahnede Chris Rock'a vurmasının ardından Birleşik Krallık Parlamentosu’nda konuşma yapmaya davet edildi.

Muhafazakar Partili Parlamenter Dehenna Davison, olayı takiben pazartesi günü Smith'e yazarak Fresh Prince'in yıldızının gelip parlamenterlere hitap etmesini istedi. Bunun öncesinde İşçi Partisi lideri Keir Starmer, Smith'in komedyen meslektaşına tokat atmasının yanlış olduğunu belirtmişti. Bishop Auckland Parlamenteri Davison, Will Smith'e yazdığı mektupta Smith'in, başkanlık ettiği Tek Yumrukluk Saldırılar İçin Partilerarası Parlamento Grubu'na seslenmesi söyledi. Parlamenter, babasının tek bir yumruk darbesi aldıktan sonra öldüğü çocukluk deneyiminden de bahsetti:

Haberin Devamı

"Rock'ın esprisinin hiç komik olmadığını düşünsem de sizin bulunduğunuz bu önemli platformu iyilik için değil, şiddete teşvik için kullanmanız karşısında büyük hayal kırıklığına uğradım. Ben de sevdiğim birini savunmak için güçlü bir istek duyuyorum. 13 yaşındayken babam kafasına aldığı tek bir darbeyle hayatını kaybetti. Hayatım altüst oldu ve beni siyasete atılmaya iten de bu olaydı."

Davison, partilerarası grubun "tek bir yumruğun öldürebileceği mesajını sağlamlaştırmak için" hayır kurumlarıyla çalıştığını söyledi.

Davison şöyle ekledi:

"Bu yüzden sizi kampanyamızı tartışmak ve tek bir yumruk karşısında sevdiklerini kaybedenlerin hikayelerini dinlemek için Tek Yumrukluk Saldırılar İçin Partilerarası Parlamento Grubu’nda konuşmaya çağırıyorum."

Haberin Devamı
Will Smith, Chris Rock'ı sahnede tokatladı Will Smith, En İyi Erkek Oyuncu ödülüne layık görüldüğü Oscar Ödül töreninde eşinin rahatsızlığı hakkında şaka yapan komedyen Chris Rock'a sahneye çıkıp tokat attı.

"Geçmişte yaptıklarımızı değiştiremeyiz ama geleceğimizi şekillendirebiliriz ve bulunduğumuz platformları iyilik için kullanmayı seçebiliriz. Lütfen tek yumrukluk saldırılar hakkında farkındalığı artırmaya, başkalarının benim ailemin ve çok daha fazla kişinin yaşadığı acıyı yaşamasını engellemeye yardımcı olmak için bana katılın."

OLAYIN GEÇMİŞİ

2022 Oscar töreninde Rock, sahnede Smith’in eşi Jada Pinkett-Smith’in saçları kazınmış kafasıyla ilgili bir espri yapmıştı.

En İyi Belgesel Film Ödülü’nü sunmak için sahneye çıkan Rock, Pinkett-Smith'in "Jane’in Zaferi (G.I. Jane) 2’de" oynayacak gibi göründüğünü öne sürmüştü.

Pinkett-Smith'in saç kaybına neden olan alopesi hastalığı var. 

Rock’ın yorumunu takiben Smith, komedyenin karşısına dikilmek için sahneye koşup tüm dünyanın izlediği törende Rock’a tokat attı.

Kaynak: Independent Türkçe