Dünya Torununun annesi oldu

Torununun annesi oldu

Paylaş
Torununun annesi oldu

İspanya’da 68 yaşındaki eski sunucu Ana Garcia Obregon’un ölen oğlunun spermleriyle taşıyıcı anne yoluyla yeniden anne olması dünya gündemine oturdu.

İspanya'nın eski ünlü sunucusu Ana Garcia Obregon, geçen hafta taşıyıcı anne yoluyla anne olduğunu açıkladı. 68 yaşındaki yıldız, ileri yaşı nedeniyle çocuğa kötülük ettiğine yönelik eleştiriler aldı. Kızının ABD'de dünyaya geldiğini söyleyen Obregon, bu yöntemi yasaklayan İspanya otoritelerinden de tepki gördü. Hatta bazı politikacılar "Bu, taşıyıcı annelik değil, rahim kiralamak. Kadınlara yönelik bir şiddet biçimi" diyerek sunucuyu kınadı. Obregon'un yaptığı son açıklama ise konunun ülke sınırlarının dışına taşmasına yol açtı.

Haberin Devamı

‘OĞLUMUN SON ARZUSU’

Obregon, kızının 2020’de 27 yaşında kanserden ölen oğlu Aless Lequio Garcia’nın spermleriyle dünyaya geldiğini söyledi. Yani hem ‘yasal anne’ hem de ‘babaanne’ olmuştu. Obregon, kendini “Bu, oğlumun son dileğiydi. Dünyaya bir çocuk getirmek istedi. Bu benim kızım değil, torunum. Bu sürece oğlumun öldüğü gün başladık. Oğlum spermlerini kanser tedavisine başlamadan önce bırakmıştı. New York’taki sperm bankasında tutuyorduk” diyerek savundu.