Dünya Tren garında bomba alarmı

Tren garında bomba alarmı

Paylaş
Tren garında bomba alarmı

Berlin ana tren garındaki raylarda patlamaya hazır yanıcı madde bulundu

Almanya’nın başkenti Berlin’deki ana tren garında (Hauptbahnhof) çok sayıda patlamaya hazır yanıcı madde bulundu. Polis, yanıcı maddelerin tünel girişindeki raylarda bulunduğunu ve buradaki tünelin, soruşturmalar için kapatıldığını belirtti.

Haberin Devamı

Alman Demiryolları’nın (DB) da tünelin kapatılması nedeniyle trenleri başka yerlere yönlendirdiği ifade edilirken, olayın bir DB çalışanının gördüğü şüpheli maddeleri polise haber vermesiyle ortaya çıkarıldığı kaydedildi. Bu sabah ayrıca Berlin-Hamburg tren yolunda bulunan, Berlin’in kuzey-batısında Briselang ve Finkenkurg tren istasyonları arasındaki bölgede kabloların yandığı belirtildi.

Alman basınında yer alan haberde, Berlin’in kuzey-batısındaki kablo yakılması olayını antimilitarist sol bir grubun üstlendiği kaydedildi. "Hekla" adlı grubun Bild gazetesine bir bildiri gönderdiği, bildirinin bir solcu internet sitesinde de yayınlandığı belirtilen haberlerde, bildiride bu eylemle Almanya’nın Afganistan’a asker göndermesini protesto etmek ve WikiLeaks’e gizli bilgileri sızdırdığı suçlamasıyla tutuklu bulunan Bradley Manning adlı bir Amerikan askerinin serbest bırakılmasının istendiği ifade edildi.

Haberin Devamı

Berlin ana garında yapılmak istenen saldırının, bu sabah gerçekleşen saldırı ile bir bağlantısının bulunup bulunmadığının ve bildirinin gerçek olup olmadığının araştırıldığı kaydedildi.

A.A.