Dünya Trump, eski eşinin cesedinden vergi kaçırıyor

Trump, eski eşinin cesedinden vergi kaçırıyor

Paylaş
Trump, eski eşinin cesedinden vergi kaçırıyor

ABD eski Başkanı Donald Trump, eski eşi Ivana Trump’ın cenazesini New Jersey’deki golf kulübünde toprağa vermişti. Trump’ın bu mezar yerini vergi muafiyetinden yararlanmak için seçtiği iddia edildi. Eyalet yasalarına göre mezarlıklar vergiden muaf tutuluyor.

ABD eski Başkanı Donald Trump’ın ilk eşi ve 3 çocuğunun annesi Ivana Trump 14 Temmuz’da evinde merdivenden düşerek 73 yaşında hayatını kaybetmişti. Ivana Trump’ın 20 Temmuz’daki cenazesine Donald Trump ve çocuklarının yanısıra eşi Melania Trump da katılmıştı. Donald Trump, törenin ardından cenazeyi New Jersey’de kendisine ait golf kulübünde toprağa vermişti. Donald Trump’ın vergi muafiyetinden yararlanmak için Ivana Trump’ı golf kulübünde toprağa verdiği öne sürüldü.

Haberin Devamı

BİR TEK MEZAR YETİYOR

New Jersey yasalarına göre; mezarlıklar gelir, emlak ve satışlardan elde edilecek vergilerden muaf. Üstelik yasada mezar sayısından da bahsedilmiyor. Yani mülkte tek bir mezar bile olsa, ‘mezarlık’ kabul edilmesi için yeterli. Trump daha önce yerel hükümetle yaptığı bir anlaşmayla golf kulübünü ‘tarım arazisi’ olarak kayıt ettirip vergi indiriminden yararlanmıştı. Trump bu indirim sayesinde kulübün arsası için yılda sadece 16.31 dolar (292 lira) vergi ödüyor. İndirim olmasaydı yılda 80 bin dolar ödeyecekti.

14 MİLYON DOLARLIK TAZMİNAT İLE AYRILDILAR

Çekya asıllı Ivana, Donald Trump’la 1977 ile 1992 yılları arasında 15 yıl evli kalmıştı. Trump çifti, 1980’lerde ve 1990’larda New York sosyetesinin önemli isimleri arasında yer alırken, ayrılıkları kamuoyunun yoğun ilgisini çekmiş, Ivana Trump 14 milyon dolar tazminat ile Donald Trump’tan ayrılmıştı.

Haberin Devamı

Ivana Trump, Donald Trump’tan ayrıldıktan sonra ise mücevher, kıyafet ve güzellik ürünleri alanında işkadını olarak hayatına devam etmişti. Donald Trump’tan önce bir evlilik yapan Ivana Trump, Donald Trump’tan sonra iki kez daha evlenip, boşandı.

2016’da Donald Trump’ın ABD başkanlığı adaylığını destekleyen Ivana Trump, 2017’de annelikle ilgili “Raising Trump” adlı bir kitap kaleme almıştı.

Ivana-Donald Trump çiftinin, 3 çocuk sahibi oldukları evlilikleri 15 yıl sürdü.