Dünya Trump'a dolandırıcılıktan 355 milyon dolar ceza

Trump'a dolandırıcılıktan 355 milyon dolar ceza

Paylaş
Trump'a dolandırıcılıktan 355 milyon dolar ceza

Eski ABD Başkanı Trump, New York’ta mülklerinin değerini şişirerek haksız kazanç elde ettiği iddiasıyla yargılandığı ‘emlak dolandırıcılığı’ davasında 355 milyon dolar ceza aldı. Mahkeme, Trump’ın New York’ta 3 yıl şirket yönetemeyeceğine hatta memur olarak bile çalışamayacağına hükmetti.

Eski ABD Başkanı Donald Trump ekimden bu yana New York’ta mülklerinin değerini olduğundan yüksek göstererek uygun krediler ve daha iyi sigorta poliçeleri elde edip haksız kazanç sağlamaktan yargılanıyordu. Davanın önceki gün görülen karar duruşmasında mahkeme, Trump’a 355 milyon dolar (10.9 milyar lira) para cezası verdi. Kararla Trump’ın New York’ta bir şirkette 3 yıl boyunca yönetici olarak görev yapması hatta memur olarak bile çalışması yasaklandı

Haberin Devamı

OĞULLARINA DA CEZA

Trump’ın oğulları Eric ve Donald Jr. da 4’er milyon dolar (123.3 milyon lira) para cezasına çarptırılırken şirket yöneticisi Allen Weisselberg de 1 milyon dolar (30.8 milyon lira) ceza aldı. Trump’ın faiziyle birlikte 400 milyon doları (12.3 milyar lira) aşabilecek parayı bulması ya da 35 milyon dolarlık (1 milyar lira) kefaleti ödemesi için 30 günü var. Trump geçen ay yine New York’ta görülen davada gazeteci E. Jean Carroll’ı taciz ettiği ve iftira attığı gerekçesiyle 83 milyon dolar (2.5 milyar lira) tazminat cezası almıştı.

‘SAHTEKAR BIDEN’

Eylül 2023 verilerine göre; Trump’ın net serveti 2.6 milyar dolar (80.1 milyar lira). Trump “New York Eyaleti’ndeki ve bir bütün olarak Amerika’daki adalet sistemi partizan, hakim ve savcıların saldırısı altında. Bana, aileme ve muazzam işime karşı yasadışı, Amerikan karşıtı bir karar alındı. Sahtekar Joe Biden’ın silahlandırılmış zulmüyle her adımda mücadele edeceğiz” dedi. Trump’ın kasımda yapılacak başkanlık seçiminde Demokratların adayı olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Haberin Devamı

Trump’ın 1.5 milyar dolarlık olduğunu öne sürdüğü ünlü mülkü Mar-a- Lago’nun değerini mahkeme 18 milyon dolar olarak belirledi.