Dünya Tüm dünya onu 'Kaplan Kral'la tanıdı... 20 yıl önce 'ölen' kocasıyla ilgili flaş gerçek

Tüm dünya onu 'Kaplan Kral'la tanıdı... 20 yıl önce 'ölen' kocasıyla ilgili flaş gerçek

Paylaş
Tüm dünya onu 'Kaplan Kral'la tanıdı... 20 yıl önce 'ölen' kocasıyla ilgili flaş gerçek

ABD'de kedigillere olan ilgisi ve onları kurtarmakla uğraşları ile tanınan Carole Baskin'in 90'lı yılların sonunda ortadan kaybolan kocası ile ilgili ortaya çıkan gerçek herkesi şoke etti.

Derleyen: Ömer Faruk Ekinci | 1961 yılında ABD'nin Teksas eyaletinde dünyaya gelen Carole Stairs Jones, daha çocukluk yıllarında kedileri kurtarmakla ilgilenmeye başlamıştı. Hep bir veteriner olmak istiyordu ancak veteriner hekimlerin hayvanları ötanazi ettiğini öğrenen Carole, bu alanda kariyer yapmaktan vazgeçti.

Haberin Devamı

GENÇ YAŞTA HAYVANLARLA YAKINLAŞTI

Liseyi yarıda bıraktıktan sonra bir paten pisti çalışanı ile birlikte evinden ayrıldı. Kamuoyu tarafından Carole Baskin olarak bilinen kadın hayatının bu döneminde Florida ve Maine arasında otostop çekip, park edilmiş arabaların altında uyuyarak hayatta kaldı. Daha sonra ise kendisine bir kamyon alan Carole, bu kamyonun arkasında evcil kedisi ile birlikte yaşamaya başladı.

Carole, henüz 17 yaşında bir genç kızken Florida'da çalıştığı mağazanın yanı sıra gösteri kedileri eğiterek para kazanmaya başladı. Bunun yanı sıra vaşakları kurtarma çalışmaları da sürdüren Carole, çim biçme işleri için lamalar kullandı. 1991 yılının Ocak ayında ikinci kocası ile evlenen Baskin, bu vesileyle emlak işine de girmiş oldu.

Haberin Devamı

1992 yılında Carole Lewis ismiyle birlikte eşi Don'un yardımları ile Florida eyaletinde büyük kediler için bir hayvan barınağı olan Wildlife'ı kuran Carole, 1997'de kocasının ortadan kaybolması ile birlikte kurumun adını Big Cat Rescue (Büyük Kedi Kurtarma) olarak değiştirdi. Özel hayvanat bahçelerini protesto etmesiyle ABD ve dünya kamuoyuna sesini duyuran Carole, medya tarafından hayvan hakları aktivisti olarak tanınmaya başladı.

ESKİ KOCASIYLA İLGİLİ ŞOKE EDEN GERÇEK

Carole'ın son günlerde çokça gündemde olan bir isim olması ise ne bu aktivizm ile alakalı ne de hayvan haklarıyla... Carole bu kez, 1997'de ortadan kaybolan ve 2002 yılında hukuki olarak ölü ilan edilen Don Lewis ile ilgili yaşanan şoke edici gerçek ile gündemde.

1997 yılının Temmuz ayında Don Lewis, eşi Carole'un onu öldürmekle tehdit ettiğini iddia ederek eşine karşı bir yasaklama ve uzaklaştırma emri almak için başvuruda bulundu. Bu başvuru yetkililer tarafından reddedildi. Carole ile yaşamaya devam eden Lewis,birçok kez boşanmak istediğini dile getirdi ancak Carole bunların hiçbirini ciddiye almadı.

Lewis 1997 yılının Ağustos ayında birden ortadan kayboldu. Lewis'in 2002 yılında hukuken ölü ilan edilmesinin ardından çocukları ile Carole arasında mülk ve mirasla ilişkili pek çok anlaşmazlık yaşandı. Bu anlaşmazlıktan karlı çıkan taraf Carole olurken, Lewis'e ortadan kaybolmadan aylar önce bipolar bozukluk teşhisi konulduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

RÖPORTAJDA KENDİ DUYURDU

Kaplan Kral isimli belgeselle popülerliğini zirveye çıkaran 61 yaşındaki Carole Baskin, 2021 yılının Kasım ayında verdiği bir röportajda 2002 yılında hukuki olarak ölü ilan edilen Lewis'in aslında hayatta ve iyi durumda olduğunu söyledi.

Belgeselin yayınlandığı zamana kadar bundan haberinin olmadığını iddia eden Baskin, gerekli kurumların eski eşiyle iletişime geçtiğini belirtti.

"Kaplan Kral 2'den çıkan gerçekten heyecan verici şeylerden biri, İç Güvenlik'ten bir mektup hazırlamaları ve İç Güvenlik'te FBI'dan sorumlu özel bir ajanın şerifin dedektifi George Fernandez'e ulaştığını söylüyor. Bunun 2002'den sonra olması gerektiği anlamına geliyor, çünkü İç Güvenlik 2002'ye kadar ortalıkta yoktu. Bana kocam Don Lewis'in hayatta olduğunu ve Kosta Rika'da gayet iyi bir şekilde yaşadığını söylediler. Yine de tüm bu drama, İç Güvenlik onun nerede olduğunu bildiği halde, onun ortadan kaybolmasıyla benim bir ilgim olduğu hakkında yapıldı."

Haberin Devamı

LEWİS'TEN SES ÇIKMADI

Bu iddialar doğruysa bugün 84 yaşında olan Don Lewis, basına herhangi bir açıklamada bulunmadı. Baskin ise İç Güvenlik Bakanlığı'nın Lewis'in hayatta olduğunu nasıl söylediğini bilmediğini söyleyerek eğer bu doğruysa Lewis için mutlu olduğunu açıkladı.

Lewis'in kendisine bakmaktan aciz olduğunu düşündüğünü söyleyen Carole, eşinin Kosta Rika'ya giderken yanına 1 milyon dolar aldığını ve orada yaşamına devam edebildiğini belirtti.

Yayınlanacak yeni belgeseli öncesi bunun kendisini kötü göstermek için yapıldığını iddia eden Carole, şu anki eşi Howard Baskin ile birlikte bir yazı yayınlayarak, "2002 yılında henüz bir kurum bile olmayan İç Güvenlik Bakanlığı bu bilgili uzun süredir bildiklerini iddia ediyorlar. Peki neden bugüne kadar sessiz kaldılar? Neden yeni belgeselimiz yayınlamadan hemen önce bu açıklamayı yaptılar" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

OLAYLI GEÇMİŞİ İLE TANINIYOR

Kaplan Kral belgeselinde başrol olan ve Joe Exotic ismiyle tanınan Joseph Allen Maldonado-Passage, 2019 yılında Carole Baskin'i öldürmesi için kiralık katil tuttuğu belirlenmesi ile cinayete teşebbüs suçundan hapis cezasına çarptırıldı.

21 yıl hapis cezası çekecek olan Joe Exotic'in davası, sosyal medyada çokça ses getirirken pek çok kişi onu Baskin'in başdüşmanı olarak görmeye başladı.

Yazının içerisinde Bakanlığın, belgeselin içerisinden alınmış ekran görüntülerine ve Carole'ın Lewis'i öldürmüş olabileceği gibi komplo teorilerine de yer veren Baskin ailesi, yazının devamında şu ifadeleri kullandı:

Carole'ın Lewis'i öldürdüğünü düşünen herkese sesleniyorum. Lütfen neden FBI özel ajanlarından daha bilgili olduğunuzu düşünüyorsunuz?

SOSYAL MEDYADA YENİ GÜNDEM OLDU

Carole'un itirafları ve alevlenen olayların üzerinden 1 yıldan fazla süre geçmiş olmasına rağmen sosyal medya sayesinde insanların dikkatini yeni yeni çeken konu gündeme üst sıralarda giriş yaptı.

Bir sosyal medya kullanıcısı olayla ilgili, "Carole Baskin'in kocasının en iyi hayatını Kosta Rika'da yaşarken bulduklarını bilmeyen tek kişi ben miydim" diye sorarken bir diğeri ise "Bir dakika, insanların Carole Baskin'in kocasının CANLI olarak bulunduğunu söylediğini görüyorum" ifadelerini kullandı.