Dünya Turist aile Peru'da rehin alındı: 'Yiyecek ve suyumuz' tükeniyor

Turist aile Peru'da rehin alındı: 'Yiyecek ve suyumuz' tükeniyor

Paylaş
Turist aile Peru'da rehin alındı: 'Yiyecek ve suyumuz' tükeniyor

Eşi ve çocuğuyla Peru'ya tatile giden İngiliz kadın, 100 diğer turistle birlikte palalı yerli protestocular tarafından esir alındıklarını açıkladı. Yaşadıkları kâbusu anlatan kadın, sularının ve yiyeceklerinin tükendiğini belirterek yetkililerden yardım istedi. İngiltere Dışişleri Bakanlığı duruma el atarken yeni gelişmeleri açıkladı.

Posta.com.tr | Partneri Ken ve oğlu Luke ile Peru'ya tatile giden İngiliz Charlotte Wiltshire, kendileriyle birlikte 120 kadar kişinin yerli bir grup tarafından esir alındıklarını anlatan bir video çekti. Bölgedeki Cuninico nehrinde yaşanan petrol sızıntıları nedeniyle yerel halk protesto başlattı. Wiltshire, durumun "acımasız" olduğunu belirterek "120 kişiyi çok küçük bir alana sıkıştırdığınızda, gerginleşiyorsunuz çünkü herkes durumdan bıkmış durumda" dedi.

Haberin Devamı



28 yaşındaki oğlu Luke Bunker ve 52 yaşındaki partneri Ken Wiltshire ile yaklaşık dört ay boyunca Güney Amerika'da sırt çantasıyla dolaşan Wiltshire, yerliler gibi seyahat etmek istediklerini ve ülke içinde hamakları olan yataklı teknelerle seyahat ettiklerini söyledi. Sırt çantalarıyla dolaşan aile, bir rehberle anlaşarak Amazon nehrini gezmek istedi. 


'PALALARLA KIYIYA GELDİLER'

Wiltshire, "Köye doğru gidiyorduk. Ardından kazık ve palalı adamların olduğu birkaç  tekne tarafından kuşatıldık. Çok fazla çığlık attılar. Bir şekilde tekneye bindiler. Giderek daha fazla insan palalarla kıyıya geliyordu. İspanyolca bağırıyorlardı ama dillerini bilmediğim için ne dediklerini bilmiyordum. Teknede biri kirlilik ve altyapı eksikliği hakkında konuşma yaptıklarını söyledi" dedi. 

Haberin Devamı

Wiltshire, rehin tutulan turistlerin ABD, İspanya, Fransa, Birleşik Krallık ve İsviçre vatandaşları olduğunu ve aralarında iki hamile kadın, bir bebek ve bir diyabetik hasta olduğunu söyledi.

Yerel basına açıklama yapan protestocular, 2500 tonluk petrol sızıntısı bir çözüme ulaşana kadar turistleri altı ila sekiz gün rehin tutacaklarını açıkladı. Ancak Dışişleri Bakanlığı, rehinelerin serbest bırakıldığını açıkladı.