Dünya Türk yolcu, İngiltere uçağını birbirine kattı: İşte aldığı ceza

Türk yolcu, İngiltere uçağını birbirine kattı: İşte aldığı ceza

Paylaş
Türk yolcu, İngiltere uçağını birbirine kattı: İşte aldığı ceza

Türkiye'den İngiltere'ye gidecek olan uçakta yaşanan krizin bir Türk yolcunun yaptığı hareket olduğu ortaya çıktı. Olayın ardından Türk yolcu hakkında soruşturma başlatıldı.

Türkiye'den İngiltere'nin Birmingham şehrine doğru gidecek olan JET2 şirketine ait yolcu uçağında ne teknik bir arıza, ne de kokpitte olağanüstü bir durum vardı. Problem yolcular arasındaydı ve problemi yaratan yolcu da bir Türk'tü. Birmingham'daki bir İtalyan restoranında yakın bir zamana kadar müdürlük yapan Ali Özdemir (49), yaptığı hareket yüzünden mürettebata zor anlar yaşattı. Hakkında soruşturma başlatılan Ali Özdemir neden İngiltere'ye havalanacak olan uçakta bir kriz yaratmıştı?

Haberin Devamı

HEM KENDİ ÜSTÜNE HEM ETRAFINDAKİ KOLTUKLARA KUSTU

Başlangıçta her şey normal gidiyordu. Ancak Ali Özdemir'in aşırı derece sarhoş olduğunun fark edilmesiyle birlikte işler değişti. Ali Özdemir uçak yolculuğu öncesinde yüksek miktarda alkol almıştı. Aldığı alkol oranı öyle fazlaydı ki artık midesindeki alkole hükmedemiyordu ve kusmaya başladı. Üstelik sadece kendi üzerine değil, etrafındaki koltuklara da kustu. Özdemir'in kusmasından sonra yaşananları dehşet içinde izleyen mürettebat onun yanına gitti.

Kendisinden pasaportunu göstermesi istendi. Ancak Ali Özdemir bu çok basit işlemi yapamayacak kadar sarhoştu. Bu yüzden uçaktaki görevlilere çantasındaki pasaportu dahi gösteremedi. Yaşananlar üzerine Özdemir uçaktan indirildi.

Haberin Devamı

'GÖZLERİ KIPKIRMIZIYDI'

Kısa süre içinde olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturmayı yürüten Andrew Wallace, mahkemeye şunları söyledi:

"Davalı uçakta kendi üzerine ve uçak koltuklarına kustu ve uçaktan indirildi. Koltuğuna yığıldığı, kusmuk ve likör koktuğu, gözlerinin ise kıpkırmızı olduğu fark edildi."

Ali Özdemir, uçağa bindiğinde bile çok sarhoştu. Üstelik onun bu hali uçaktaki diğer yolcuların da dikkatini çekmişti. Başta hostesler olmak üzere görgü tanıklarının her biri Ali Özdemir'in halini benzer bir şekilde tarif etti.

 

AVUKATINDAN İLGİNÇ SAVUNMA

Ali Özdemir'in avukatı ise müvekkilinin bu davranışının herhangi bir endişe yaratmamış olduğunu ve kimseye saldırgan bir tutum sergilememiş olduğuna dikkat çekti. Yaşananlardan ötürü hiçbir yolcunun koltuk değiştirmek zorunda kalmadığını vurgulayan avukat, "Uçakta yaşananların bir kısmı müvekkilimin mide rahatsızlığından kaynaklanıyor. Boşanmış olmasından ötürü bir miktar stres altındaki müvekkilim bir nişan etkinliğine gitmiş ve dönüşte havaalanında bir miktar alkol almış" dedi. "Havalimanında iki kadeh şarap içen müvekkilimin daha önce bir sabıkası da yoktu" diyen avukat, şu anda Özdemir'in işsiz olduğunu ve yemek sektöründe iş aradığını da belirtti.

İŞTE ALDIĞI CEZA

Davayla ilgili hüküm veren hakim Simon Drew QC ise hosteslerin pasaport talebi karşısında Ali Özdemir'in başarısız olduğunu hatırlattı. Özdemir'in uçakta kimseye saldırganlık yapmamasını da göz önüne alan hakim, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Ancak uçakta sarhoş olan insanlar her zaman uçaktaki herkes için ciddi bir risk oluşturuyor. Sarhoş olunması davranışların kontrolden çıkma ihtimalini doğurur. Bu yüzden uçakta olan herkesin can güvenliğinin tehlike altına girme ihtimali yüksek."

Birmingham Kraliyet Mahkemesi, sarhoş olduğunu itiraf eden Ali Özdemir hakkındaki kararı açıkladı. Uçakta yolcuların can güvenliğini tehlikeye atması yüzünden Türk yolcu Ali Özdemir üç ay hapis cezasına çarptırıldı. (Milliyet)