Dünya Türkiye karşıtı ABD'li senatör Bob Menendez ve eşine soğuk duş! Rüşvet skandalında yeni gelişmeler yaşandı..

Türkiye karşıtı ABD'li senatör Bob Menendez ve eşine soğuk duş! Rüşvet skandalında yeni gelişmeler yaşandı..

Paylaş
Türkiye karşıtı ABD'li senatör Bob Menendez ve eşine soğuk duş! Rüşvet skandalında yeni gelişmeler yaşandı..

Her konuda Türkiye düşmanlığı ve karşıtlığı yapan ABD'li senatör Bob Menendez ve eşi Nadine Arslanian'ya yönelik 3 iş insanından aldıkları iddia edilen rüşvetten ötürü hazırlanan iddianame büyük jüri tarafından kabul edildi. Bu, senatöre yönelik son 6 yılda ikinci yolsuzluk davası. Detayları CNN TÜRK Washington temsilcisi aktardı.

ABD Kongresinde Senatör Bob Menendez, rüşvet skandalıyla gündemde. Türkiye karşıtlığıyla bilinen Bob Menendez hakkında iddianame büyük jüri tarafından kabul edildi. Peki Menendez ile ilgili ne olacak, kongre üyeliği son bulacak mı?

Haberin Devamı

CNN TÜRK Washington Temsilcisi Yunus Paksoy konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Yıllardır Washinton'da olsun başka yerlerde olsun biz senatör Menendez'den çok çekmiştik. Türkiye karşıtı ne eylem varsa arkasında senatör Menendez vardı. F-16 sürecini başından beri tıkayan kişiydi. O engelini asla kaldırmayacağını söylüyordu ve aslında birçok konuda Türkiye'nin karşısındaydı.

İddianame kabul edildi. Menendez rüşvet skandalından ötürü bu yolsuzluk iddialarından ötürü hakim karşısına çıkacak. Külçe külçe altın aldığı bununla birlikte senatörlüğünü kullanarak 3 tane iş adamına farklı yardımlarda bulunduğu, onların işlerini hallettiği söylendi.

Bunların hepsi iddianamede kayıtlara geçmiş. Bunlar çok önemli gelişmeler. Önümüzdeki sene Menendez'in 6.seneseydi, seçime gitmesi gerekiyordu. Kendisi bakalım seçimlere girecek mi? Menendez'in kongre üyeliğinin sonu da anlamına gelir.

Haberin Devamı

1992’de ABD Meclisi’ne seçilen ve 2006’da Senato’ya atanan Menendez’in adı, Barack Obama’nın başkanlığı döneminde Senato’daki Dış İlişkiler Komitesi başkanlığını yürüttüğü sırada bir dizi yolsuzluğa karıştı.

Savcılar, 2015’te senatörün siyasi iyilik karşılığında 600 bin dolardan fazla siyasi bağış, Fransa’nın başkenti Paris’teki lüks bir otelde oda ve zengin bir göz doktoru olan Dr. Salomon Melgen’den özel bir jetle ücretsiz yolculuklar kabul ettiğini söyledi.

Müfettişler ayrıca Menendez’in Melgen’in kazançlı hükümet sözleşmelerini güvence altına almasına yardım etmesi karşılığında büyük siyasi bağışlar aldığını ileri sürdü.

Rüşvet ve dolandırıcılık suçlamalarıyla karşı karşıya kalan Menendez, hakkında soruşturma yürüten FBI yeterli delile ulaşamayınca politik kariyerine devam etti.

2015-2017 yılları arasındaysa “sübyancılık” iddialarının hedefi olan Menendez’in, Melgen’in ABD’den özel uçakla Dominik Cumhuriyeti’ndeki villasına götürdüğü küçük yaştaki hayat kadınlarıyla ilişkiye girdiği öne sürüldü.

Menendez, siyasi gücü sayesinde bu iddiaya ilişkin soruşturulmadı. Ancak, Menendez, Ermeni asıllı eşi Nadine Arslanian ile yolsuzluk yapmakla suçlanınca federal soruşturmadan kurtulamadı.

Haberin Devamı

Soruşturma, Arslanian’ın üçüncü kişilerden ve lobilerden aldığı kayıt dışı hediye ve hizmetler karşılığında eşinin siyasi kararlarını etkilediği iddiaları temelinde yürütülürken, Menendez’in Kongre’de kabul edilen Ermeni Soykırımını Tanıma Yasası’nın mimarı olduğu biliniyor.

İsrail destekli düşünce kuruluşlarıyla yakın ilişkide olan Menendez’in başta Norpac olmak üzere bazı Yahudi kuruluşlarından fonlandığı da iddialar arasında yer alıyor.