Dünya 'Türkiye' sözleri Filistinli Musa'yı duygulandırdı: Selam olsun!

'Türkiye' sözleri Filistinli Musa'yı duygulandırdı: Selam olsun!

Paylaş
'Türkiye' sözleri Filistinli Musa'yı duygulandırdı: Selam olsun!

Filistinli Musa Hicazi cuma namazı öncesi Mescid-i Aksa'nın önünde gazetecilere yaşadığı süreci anlattı. Türkiye'den bahsederken gözleri dolan Hicazi, 'Türkiye'mize selam olsun. Türkiye bizim için abidir.' dedi.

Filistin vatandaşı Musa Hicazi 3 haftadır Mescid-i Aksa'ya giremediğini söyledi. İstanbul'da üniversite okuyan Hicazi açıklamasında, 'Hem Mescid-i Aksa'ya girmemizi yasakladılar hem de evime girmemi de yasakladılar. Tabi yalnız ben değilim. Onlar da bilmiyorum isimler vardır. Yüzlerce Filistinli genç evlerine bile ulaşamıyorlar.' dedi.

Haberin Devamı

Evinin surun içinde olduğunu ve Mescid-i Aksa'dan 200 metre uzaklıkta olduğunu belirten Hicazi sözlerini şöyle sürdürdü; Evim kuzey kısmında. Maalesef girmemizi yasaklıyorlar. Mescid-i Aksa'ya yalnız ilk cuma girebildim. Ondan sonra ne Mescid-i Aksa'ya ne kadim Kudüs'e ne de evime girebiliyorum.

Musa Hicazi, İsrail güvenlik güçlerinin kendilerine 'Siz istenmeyen kişisiniz' dediğini ifade ederek, İsrail polisinin WhatsApp gruplarını olduğunu söyledi ve ekledi; Artık yasalar filan geçerli değil. İstediklerini yapabiliyorlar. Herhangi bir polis karar alabilir, yakalayabilir, dövebilir. Soran filan yoktur.

Gördünüz çıkan esirlerimizin nasıl karşılandığını Dövdüler, ailelerinin evlerini bastılar. Aynı şekilde kim girerse kemiklerini kırarlar hapishanede.

Haberin Devamı

Mescid-i Aksa'da cuma namazını kılmak istediğini söyleyen Hicazi, 'Alınmayacağım. Böyle bir fetva vardır; 'Mescid-i Aksa'ya gelin. Ama onlar engellerlerse en yakın bölgeye gelip namaz kılabilirsiniz'

TÜRKİYE'DEN BAHSEDERKEN GÖZLERİ DOLDU

Türkiye'mize selam olsun. Türkiye bizim için ağabeydir. Reis söz verdi, 'Kudüs kırmızı çizgimiz' dedi. 'Gazze ve ölen çocuklar, bebekler kırmızı çizgimiz' dedi. Allah uzun ömür versin. Size ağabey olarak bakıyoruz.