Dünya Türkiye'den dönerken yakalanmışlardı! Nijeryalı siyasetçi ve eşinin organ kaçakçılığı oyunu

Türkiye'den dönerken yakalanmışlardı! Nijeryalı siyasetçi ve eşinin organ kaçakçılığı oyunu

Paylaş
Türkiye'den dönerken yakalanmışlardı! Nijeryalı siyasetçi ve eşinin organ kaçakçılığı oyunu

Nijeryalı senatör ve eşi, Lagos'tan kaçırdıkları adamı İngiltere'ye sokmaya çalışırken uçaklarının aktarma yaptıkları Türkiye'de yakalanmıştı. İngiltere'de görülen davada çift suçlu bulundu. Olayın detayları duyanları hayrete düşürüyor.

Posta.com.tr | Nijeryalı senatör Ike Ekweremadu ve karısı Beatrice 21 yaşındaki evsiz bir adamı Nijerya'dan Londra'ya getirdiler. Savcıların iddiasına göre çift, genç adamın böbreğini alıp 25 yaşındaki kızları Sonia'ya nakletmeyi planlıyordu. Ayrıca adamın işlemden önce test yapılması için Hampstead'deki Royal Free Hastanesine götürüldüğünü ancak adamın rıza göstermediği iddia ediliyor.

Haberin Devamı

TÜRKİYE'DEN DÖNERKEN YAKALANDILAR

Ekweremadu'lar iddialara göre genç adama evlerinde köle gibi davrandı. Evden kaçan adam, ardından polis karakoluna gitti. Türkiye'den uçakla dönen çift, 21 Haziran'da Heathrow Havalimanı'nda gözaltına alındı.

Soruşturma, yetkililerin mayıs ayında modern kölelik suçları işlendiğine dair ihbar almasıyla başlamıştı.

Lagos'ta yaşayan 21 yaşındaki adam, Londra'daki Royal Free Hastanesi'nde 80.000 sterlinlik özel nakilde böbreğinin alınması için geçen yıl İngiltere'ye getirilmişti.

İNGİLTERE'DE YENİ BİR HAYAT 

Mahkeme kayıtlarına göre çift gence 7 bin sterlin teklif etmiş ve İngiltere'de yeni bir hayat vadetmişti. Ancak genç adam gerçeği hastanede doktorlarla tanışınca anladı.

Haberin Devamı

Sanıkların akraba olmadıkları halde Lagos'tan getirilen adamın Sonia'nın kuzeni olduğunu söyledikleri ve sağlık görevlilerini ikna etmeye çalıştıkları iddia edildi.

Nijeryalı senatör Ike Ekweremadu ve karısı Beatrice

Hastanedeki doktorlar ise donör olarak getirilen adamın ameliyatın riskleri hakkında bilgisinin olmadığını ve ihtiyaç duyacağı ömür boyu bakım için de maddi gücünün yetersiz olduğunu görünce ameliyattan kaçındılar.

Ekweremadu'nun ardından başka bir donör bulmak için çalışmaya başladığı belirtildi.

Dr Obinna Obeta ve Sonia

Genç adam, Londra'da tutsak kaldığı evden kaçınca Staines'teki bir polis karakoluna ağlayarak ve acı içinde gelmişti. Polise ifade veren genç, "Ameliyatı burada yaptırmazsam Nijerya'ya götürüp orada yapacağını söyledi" dedi.

Sonia'nın Aralık 2019'da hastalandığında Newcastle Üniversitesi'nde yüksek lisans yapıyordu.

60 yaşındaki Senatör Ike Ekweremadu, 56 yaşındaki eşi Beatrice ve 50 yaşındaki Dr Obinna Obeta'nın yargılandığı davada suçlu bulundu.

Davada yargılanan çiftin 25 yaşındaki kızları Sonia ise suçsuz bulundu.