Dünya Türkiye'nin yaptırım kararı İsrail'i çıldırttı! İsrailli Bakan tehditler savurdu

Türkiye'nin yaptırım kararı İsrail'i çıldırttı! İsrailli Bakan tehditler savurdu

Paylaş
Türkiye'nin yaptırım kararı İsrail'i çıldırttı! İsrailli Bakan tehditler savurdu

Türkiye'nin İsrail'e yönelik ekonomik yaptırımı, Tel Aviv'i adeta çileden çıkardı. İsrail Dışişleri Bakanı Katz kendilerinin de karşı bir ihracat listesi hazırlayacağını duyururken, Türkiye'ye tehditler savurdu.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik acımasız saldırıları 6 ayı aşkın bir süredir devam ediyor. IDF güçlerinin saldırılarında 33 binden fazla sivil hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

TÜRKİYE'NİN YAPTIRIM KARARI İSRAİL'İ ÇILDIRTTI

Ticaret Bakanlığı bu sabah 9 Nisan itibarıyla İsrail'e ihracatın kısıtlanacağını duyurdu. Bakanlığın açıklamasında kısıtlama kararının inşaat demirinden yassı çeliğe, mermerden seramiğe kadar 54 ürün grubunu kapsadığı belirtildi.

Türkiye'nin İsrail'e yönelik ekonomik yaptırımı dünya medyasında geniş yer bulurken, AFP haber ajansı söz konusu kararın İsrail'in Türkiye'nin Gazze'ye havadan yardım gönderme talebini reddetmesinin ardından geldiğine dikkat çekti. Türkiye'nin yaptırım kararına İsrail'den ilk tepki de geldi. İsrail Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'yi ticari anlaşmaları tek taraflı olarak ihlal etmekle suçladı ve gereken adımların atılacağını duyurdu.

Haberin Devamı

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz kendilerinin de karşı bir ihracat listesi hazırlayacağını duyurdu ve ABD'deki kuruluşlar ile iletişime geçip Türkiye'deki yatırımların durdurulmasını isteyeceklerini söyledi. Katz ayrıca Washington'dan Ankara'ya yaptırım uygulanmasını talep edeceklerini açıkladı.

İSRAİL, FİLİSTİNLİ BELEDİYE BAŞKANINI ÖLDÜRDÜ

İsrail güçleri Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını sürdürüyor. İsrail savaş uçakları gece saatlerinde Gazze Şeridi'nin merkezindeki Maghazi Mülteci Kampı’nda yer alan konsey binasını hedef aldı. Yerel kaynaklara göre saldırıda Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamada, "Ghamri’ye yönelik suikast, kaos ortamı oluşturmayı ve insani krizi arttırmayı amaçlayan bir savaş suçudur" ifadesi kullanılarak, saldırıdan ABD yönetimi ve uluslararası toplumun da sorumlu olduğu belirtildi. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapılan açıklamada, 7 aydır devam eden soykırımın durdurulması için baskı yapılması talep edildi.

Saldırıda hayatını kaybedenlerin cenazesi Deir el-Balah'taki El-Aksa Şehitleri Hastanesi'ne getirilerek, cenaze namazlarının kılınmasının ardından toplu mezarlığa defnedildi.

Haberin Devamı