Dünya Uçuş görevlisinden hayat kurtaran tavsiyeler! Uçakta sakın bunu yapmayın

Uçuş görevlisinden hayat kurtaran tavsiyeler! Uçakta sakın bunu yapmayın

Paylaş
Uçuş görevlisinden hayat kurtaran tavsiyeler! Uçakta sakın bunu yapmayın

ABD'li bir uçuş görevlisi olan Tommy Cimato, yolculara uzun mesafeli uçuşlarda nasıl sağlıklı kalınacağını anlatmak için sosyal medya hesabından bir video yayınladı. Yayınlanan bu videonun bazı kısımları ise oldukça mide bulandırıcı.

ABD'nin Arizona eyaleti merkezli bir havayolu çalışanı, Amerikalıların uçuş iptalleri, gecikmeler ve bagaj sorunları gibi yolcuları hayal kırıklıklarına uğratan olaylara yer veren videonun konusu "Uçakta asla yapmamanız gereken 5 şey".

Haberin Devamı
Uçuş görevlisi uçakta yapılmaması gerekenleri böyle sıraladı Uçuş görevlisi Tommy Cimato, yolculara uzun mesafeli uçuşlar sırasında nasıl hijyenik kalacaklarını söylemek için sosyal medya hesabından takipçilerine video çekerek 5 maddeyi yorumladı.

"UÇUŞLARDA ŞORT GİYMEYİN"

Cimato, yayınladığı videoda yolculuk edecekleri uyararak onlara uçuş esnasında şort giymemeleri gerektiğini söyledi. Bunun asıl sebebinin ise koltukların uçuş öncesi düzgün olarak temizlenmemesi olduğunu belirtti.

Cimato, şu ifadeleri kullandı:

Uçuşlarda şort giymezyin veya giymemeye çalışın. Ne kadar temiz olacağını asla bilemezsin. Bu yüzden pantolonunuz varsa mikroplar size daha zor ulaşır.

"NELERİN CAMA SİLİNDİĞİNİ BİLMİYORSUNUZ"

Buna benzer bir şekilde ikinci madde ise pencere kenarı koltuklarda uyumaya çalışırken yüzünüzü cama yasmamanın akıllıca olacağını içeriyor.

Genç uçuş görevlisi bunun sebebini ise şöyle anlattı:

Pencereye doğru başınızı yaslayıp uykuya dalmayın. Bunu yapan tek kişi siz değilsiniz ve kaç çocuğun ellerini veya başka şeyleri cama sildiğini bilmiyorsunuz.

Haberin Devamı

MİDE BULANDIRAN 'TUVALET' DETAYI

Öte yandan bir diğer madde ise uçaklarda bulunan tuvaletlerle ilgili. Cimato, uçuş esnasında tuvaleti kullanmak zorunda kalan yolcuların sifon düğmesine çıplak elle basmaktan kaçınması gerektiğini belirterek, "Dürüst olmak gerekirse, son derece sağlıksız ve oldukça iğrenç, bu yüzden tuvalette bulunan bir peçete veya kağıt mendil kullanın" tavsiyesinde bulundu.

Cimato'nun diğer iki tavsiyesi, uçakta sağlıkla ilgili. Yolcuların su içmeyi unutmamaları ve kendilerini hasta hissederlerse bir uçuş görevlisini bilgilendirmeleri gerektiğini söylüyor.

Cimato'nun gündem olan videosunun altında bazı kullanıcılar ise "Bu, sizin uçağı temizlemediğinizi kanıtlıyor" ve "Uçağı temizlemediğini söylemeden bana uçağı temizlemediğini söyle" şeklinde yorumlarda bulundu.