Dünya Ukrayna güçleri, Rus filosunu vurdu

Ukrayna güçleri, Rus filosunu vurdu

Paylaş
Ukrayna güçleri, Rus filosunu vurdu

Ukrayna'nın doğusu için iki ordunun kanlı çarpışması devam ederken Ukrayna'dan sürpriz bir saldırı geldi. Ukrayna Kırım'ın Sivastopol limanında Rus filosuna insansız hava aracıyla saldırı düzenledi.

Ukrayna Kırım'daki Rus filosuna saldırı düzenledi. Rusya'nın ilhak ettiği kentin valisi Mihail Razvozhayev, Pazar günü Kırım'ın Sivastopol limanında Rus filosuna insansız hava aracıyla düzenlenen saldırıda beş kişinin yaralandığını söyledi. Telegram üzerinden açıklamalarda bulunan Vali 'Bu sabah, Ukraynalı milliyetçiler Rus Donanması Günü'nü mahvetmeye karar verdi' dedi.

Haberin Devamı

Rus Donanması Günü kapsamında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in katılacağı Saint Petersburg'daki deniz geçit töreni de dahil olmak üzere Rusya'da büyük kutlamalar yapılacak.

Ukrayna ordusu geçtiğimiz saatlerde çatışmalarda 100'den fazla Rus askerinin öldürüldüğünü ve en az 7 tankın da imha edildiğini duyurmuştu.

ZELENSKİY'DEN ZORUNLU TAHLİYE ÇAĞRISI

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya ile şiddetli çatışmaların yaşandığı Donetsk bölgesindeki halka "zorunlu tahliye" emri verdi. Savaşın sürdüğü Donetsk ve Luhansk'ın da içinde bulunduğu Donbass bölgesinde halen yüz binlerce insanın yaşadığını söyleyen Zelenskiy, "Donetsk bölgesinden ne kadar çok insan ayrılırsa, Rus ordusunun öldürmeye zamanı o kadar az olur. Birçok kişi ayrılmayı reddediyor ama yine de bunun yapılması gerekiyor. Fırsatınız varsa, Donbass'taki savaş bölgelerinde kalanlarla konuşun ve lütfen onları ayrılmanın gerekli olduğuna ikna edin" diyerek, ayrılan sakinlere tazminat verileceğini de ifade etti. Tahliyelerin kış aylarına kadar tamamlanması bekleniyor.

Haberin Devamı

Öte yandan, Rusya Savunma Bakanlığı Cuma günü yaptığı açıklamada, Ukrayna ordusunun, Donetsk'teki Olenivka bölgesinde bulunan bir hapishaneyi ABD yapımı HIMARS roketleriyle vurduğunu, 40 Ukraynalı esirin hayatını kaybettiğini, 75 asker ve 8 cezaevi personelinin de yaralandığını bildirmişti.

Zelenskiy: “Ukrayna tahıl sevkiyatına hazır, Türkiye ve BM’den işaret bekliyoruz” Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski tahıl ihracatına ilişkin yaptığı açıklamada, 'Ukrayna tahıl sevkiyatına hazır. Sevkiyata başlamak için Türkiye ve Birleşmiş Milletler'den işaret bekliyoruz' ifadelerini kullandı.