Dünya Ukrayna, hainlerin peşinde! Ruslara yardım etti

Ukrayna, hainlerin peşinde! Ruslara yardım etti

Paylaş
Ukrayna, hainlerin peşinde! Ruslara yardım etti

Ukraynalı bir köy meclis üyesi, Rus işbirlikçisi olmakla suçlandıktan sonra seçkin özel kuvvetler tarafından tutuklandı. Esir bir Rus asker de 'Kargo 200' kodunun ne olduğunu ve savaşı kaldıramayanların intiharlarını anlattı.

Harkov yakınlarındaki Kutuzivka'dan Nadiya Antonova,Alfa Kuvvetlerine ait birlikler ve gizli istihbarat ajanları tarafından kuşatılarak kelepçeyle götürüldü ve şimdi ömür boyu hapis cezasıyla karşı karşıya. Yerel konsey sekreteri Antonova, Putin'in işgalcilerine polis, asker ve terörle mücadele uzmanlarının kimliklerini vererek ülkesine ihanet etmekle suçlanıyor. Savcılar, yerel avcıların ve park korucularının kimlik bilgilerinin Ruslara aktarıldığını söyledi.

Haberin Devamı

Volodimir Zelenskiy, geçtiğimiz ay "İşbirlikçileri cezalandırmamız gerekiyor" diyerek hainlerin sürgün veya hapisle karşı karşıya kalacağı konusunda uyardı ve "Ukrayna'nın geleceği, direnişimizin gücüne bağlı. Bunu anlayan ve savaşın sonu görünse bile direnmekten vazgeçmeyen herkese minnettarım. Çünkü en karanlık zaman, her zaman şafaktan öncedir" ifadelerini kullanmıştı.

'BİR HAİN YAKALADIĞINIZI MI SANIYORSUNUZ?'

Antonova'nın ayrıca Ukrayna'nın sarı, yeşil ve mavi yerine beyaz ve turuncu kol bandı takan Ruslara destek vermek için köylüleri beyaz kol bandı takmaya zorladığı da iddia ediliyor. Özel kuvvetler, köyün Ukrayna tarafından kurtarılmasının ardından kadını bombalanan bir hükümet binasının bodrumunda sinmiş halde bulundu. Meclis üyesine sıkıyönetim altındaki hakları okundu ve komşularının yanından geçerken "Hain! Bir haini yakaladığınızı mı sanıyorsunuz? Yazıklar olsun size. Tüm zaman boyunca buradaydım. Burada nasıl yaşadığımızı sanıyorsunuz?" dedi.

Haberin Devamı

Harkov Valisi Oleh Syniegubov, "Soruşturmaya göre Nadiya Antonova, Kutuzivka köyündeki işgalcilerin yanında yer aldı ve Rus ordusunun lideri ile işbirliği yaptı. Terörle mücadele görevlilerini, çevre koruma gazilerini, avcıları ve kolluk kuvvetlerini Ruslara teslim etti ve yerel halkı beyaz kol bandı takmaya zorladı." dedi.

KONSEY BAŞKANI GÖZALTINA ALINDI

Bir diğer yetkili, Eduard Konovalov da Ukrayna'nın doğusundaki Staryi Saltiv'de düzenlenen baskının ardından gözaltına alındı. Konsey başkanı Konovalov, Rus birliklerine yataklık etmek ve Ukraynalıları direnmemeye teşvik etmekle suçlanıyor. 'Sıkıyönetim altında ihanet' suçundan hem o hem de Antonov ömür boyu hapis cezasıyla karşı karşıya. Harkov başsavcısı Olexandr Filchakov, bölgenin ülkedeki en büyük ihanet davalarından birine sahip olduğunu söyledi. Bölgenin Rusya ile sınırı bulunuyor ve birçok insanın da iki tarafta da aile bağları var.

ABD'Lİ GENERAL: RUSLAR GÜÇLERİNİ KAYDIRMAK ZORUNDA

Harkov yakınlarındaki Rus işbirlikçileri, Ukrayna'nın Rus birliklerini bölgeden püskürtmesi ve Donbas'a giden ikmal hatlarını tehdit etmesi sonrasında ortaya çıktı. Rusya sınırına sadece 35 kilometre uzaklıkta bulunan şehir, savaşın ilk gününden beri saldırı altında ve bilinen ilk misket bombası kullanımı da dahil olmak üzere en ağır bombalanan şehirler arasında yer alıyor. Şu anda Savaş Araştırmaları Enstitüsü düşünce kuruluşu için çalışan emekli ABD'li General Jack Keane Salı günü yaptığı açıklamada, Rusya'nın arka bölgeleri güvence altına almak için güçlerini Donbas'tan Harkov'a yönlendirmek zorunda olduğuna inandığını söyledi ve "Bu mecburiyet Rusların içinde bulunduğu zorlukların altını çiziyor" dedi.

Haberin Devamı

ESİR RUS ASKER İNTİHARLARI ANLATTI

Öte yandan esir alınan bir Rus askerine göre, Putin'in birlikleri Ukrayna'daki savaşın dehşetiyle yüzleşmemek için kasten kendini yaralıyor, hatta öldürüyor. 20 yaşındaki Andrey Ushakov, ön cephede kendilerini vuran ve öldüren iki asker tanıdığını söyledi. Savaş alanındaki birçok asker evlerine gönderilmek için kendilerini vurarak yaralamayı seçiyor. Kargo 300 yaralı anlamına gelirken, Kargo 200 ölü anlamına geliyor.

Haberin Devamı

Ushakov, Ukraynalı bir gazeteciye şunları söyledi: "Herkes paniğe kapıldı ve ayrılmak istedi ama yolu yoktu. Gitmek için tek seçenek 300'dü. Bazı insanlar savaşa dayanamadı ve kendilerini vurdular. Tanıdığım iki adam kendilerini vurdu çünkü zihinsel olarak orada olanlarla baş edemiyorlardı." Ukraynalılarla savaşırken ölüm korkusunun yanı sıra, şoke edici bir erzak eksikliğiyle de mücadele ettiğini anlatan Ushakov, “Yiyecek ve su yoktu. Genelde bize az yemek verildi. Üç kişi bir kuru tayını paylaştığımız günler oldu." diye konuştu.