Dünya Ukrayna vatandaşları barikat kurmuştu! Rus donanması Kırım açıklarında görüldü

Ukrayna vatandaşları barikat kurmuştu! Rus donanması Kırım açıklarında görüldü

Paylaş
Ukrayna vatandaşları barikat kurmuştu! Rus donanması Kırım açıklarında görüldü

Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği saldırılar 8. gününe girerken Rus donanmasına ait savaş ve çıkarma gemileri, Kırım açıklarında görüldü. Odessa halkı, 2 gün önce Rus çıkarmasına karşı sahile barikat kurmaya başlamıştı.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarında 8. güne girildi. Başkent Kiev'de Rusya'nın işgaline karşı köprüler vuruluyor. Rus ordusu havadan ve karadan kritik noktaları ele geçirmeye devam ederken bugüne kadar 2 bin kişi öldü, 900 bin mülteci Romanya, Polonya, Moldova gibi Ukrayna’ya komşu ülkelere sığındı.

Haberin Devamı

RUS DONANMA KIRIM AÇIKLARINDA

Rusya'nın saldırıları sürerken Ukrayna'nın güneyinde bulunan Odessa'ya çıkarma yapmak için gelen Rus donanmasına ait savaş gemileri Kırım açıklarında görüldü. Odessa halkı, 2 gün önce denizden gelebilecek olası Rus çıkarmasına karşı kum torbalarıyla yığınak yaptı.

UKRAYNA: 9 BİN ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada Ukrayna'ya saldıran Rus ordusundan yaklaşık 9 bin askerin öldüğü, Ukrayna ordusunun Rusya'ya ait 30 uçak, 31 helikopter, 217 tank, 900 zırhlı araç, 90 top ve 2 hafif sürat teknesini imha ettiği belirtildi.

Rus güçlerinin ayrıca 42 roketatar sistemi, 374 araç, 60 yakıt aracı, 11 hava savunma sistemi ve 3 İHA kaybettiği aktarılan açıklamada, bu rakamlara devam eden çatışmaların bilgilerinin dahil edilmediği kaydedildi.

Haberin Devamı

HARKOV'DA SON 24 SAATTE 34 SİVİL ÖLDÜ

Ukrayna'nın doğusundaki Harkov bölgesinde son 24 saat içinde Rus bombardımanı ve sivil halka yönelik saldırılarda 34 sivil öldü, 285 kişi yaralandı.

Rusya-Ukrayna müzakerelerinin ikinci tur görüşmeleri Belarus'un Ukrayna ve Polonya’ya sınır şehri olan Brest’te gerçekleşecek.