Dünya Ukrayna'da bağımsızlık paniği

Ukrayna'da bağımsızlık paniği

Paylaş
Ukrayna'da bağımsızlık paniği

24 Ağustos Ukrayna’nın SSCB’den bağımsızlığını kazanmasının 31’inci yıldönümü. Ancak Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya’nın özellikle bağımsızlık yıldönümünde büyük çaplı misilleme operasyonları yapabileceğini öne sürdü.

Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB) 24 Ağustos 1991’de Ukrayna’nın bağımsızlığını kabul etmişti. Yarın bağımsızlığının 31’inci yılına girecek ülke, Rusya’nın misilleme amacıyla füze saldırılarını yoğunlaştırmasına hazırlanıyor. Ukrayna ordusu, Rusya’nın Karadeniz’e seyir füzeleri taşıyan 5 savaş gemisi ve denizaltı, Belarus’a da hava savunma sistemleri yerleştirdiğini duyurdu. Başkent Kiev’de dünden itibaren perşembe gününe kadar tüm etkinlikler durduruldu. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy “Rusya özellikle çirkin bir şey yapmaya çalışabilir”

Haberin Devamı

‘MÜZAKERE OLMAYACAK’

Bu arada Zelenskiy, Rusya’yı Mariupol kuşatmasında yakalanan Ukraynalı askerleri mahkemeye çıkarmaması konusunda uyardı. Zelenskiy “Bu mahkeme gerçekleşirse, hiçbir müzakere mümkün olmayacak” dedi. Rusya’nın BM Daimi Temsilcisi Gennady Gatilov da ‘savaşın müzakere ile son bulmayacağını’ açıkladı.

Gatilov “Nisandaki müzakereler çatışmayı sona erdirmeye çok yakındı. Ancak ABD ve NATO müttefikleri, Ukrayna’ya müzakerelerden çekilmesi için baskı yaptı. Artık diplomatik temas için olasılık kalmadı” dedi.