Dünya Ukrayna'daki korkunç gerçek: Çocuğunun sırtına yazdı

Ukrayna'daki korkunç gerçek: Çocuğunun sırtına yazdı

Paylaş
Ukrayna'daki korkunç gerçek: Çocuğunun sırtına yazdı

Rusya’nın sürdürdüğü Ukrayna’ya yönelik saldırılarında 165 çocuğun hayatını kaybettiği açıklandı. 266 çocuğun da yaralandığı belirtildi. Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği de sosyal medyada 'Ukrayna’da, yetişkinler öldürülürse çocuk kaybolmasın diye ebeveynler küçük çocuklarının sırtlarına yakınlarının iletişim bilgilerini yazıyor' notuyla bu fotoğrafı paylaştı.

Posta.com.tr / Rus işgaline karşı Ukrayna'daki aileler parçalanmamak için ellerinden geleni yapıyor. Kiev'de bir anne, kendisi ve eşinin öldürülmesi halinde yetim kalacak olan küçük kızlarının sırtına ailesiyle iletişime geçebileceği telefon numarasını yazdı. 

Haberin Devamı

33 yaşındaki anne Sasha, Rusya'nın işgali öncesinde Kiev'de yaşıyordu. Ressam, öğretmen ve eski bir küratör olan Sasha, Rus bombaları üstlerine düşmeye başladıktan sonra tek bir şey düşünmeye başladı: 2 yaşındaki kızının güvenliği. 

Sasha ve eşi, taşıyabileceği eşyaları aldı ve Kiev'den ayrıldı. Yolculuklarına hazırlanırken ise Rus güçlerinin sivilleri hedef aldığı bilgisi nedeniyle küçük kızının sırtına kalıcı mürekkepli kalemle iletişim bilgilerini yazdı. 

Çocuğunun vücuduna kendi iletişim numaraları yazan Sasha, olası bir saldırı halinde eşi ve kendisine bir şey olursa diye dede ve büyükannesinin numarasını da bir karta yazıp çocuğunun kıyafetlerine iliştirdi. 

ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİ PAYLAŞTI

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği de sosyal medyada 'Ukrayna’da, yetişkinler öldürülürse çocuk kaybolmasın diye ebeveynler küçük çocuklarının sırtlarına yakınlarının iletişim bilgilerini yazıyor' notuyla fotoğrafı paylaştı.

Haberin Devamı

165 ÇOCUK ÖLDÜ

İHA'nın haberine göre, Ukrayna Valiliği’nin basın servisinden yapılan açıklamada, “Rusya Federasyonu’nun saldırılarından 431’den fazla çocuk etkilendi. Resmi verilere göre, bugün itibariyle 165 çocuk hayatını kaybetti ve 266 çocuk da yaralandı” ifadeleri kullanıldı.