Dünya Ukrayna'daki savaştan simge fotoğraf! Bu gözler her şeyi anlatıyor

Ukrayna'daki savaştan simge fotoğraf! Bu gözler her şeyi anlatıyor

Paylaş
Ukrayna'daki savaştan simge fotoğraf! Bu gözler her şeyi anlatıyor

Rusya lideri Vladimir Putin’in Ukrayna’ya saldırı emri binlerce sivilin canına mal oldu. Rus ordusu sivil yerleşim birimlerine füze fırlatmaya, okulları ve hastaneleri bombalamaya devam ediyor. Ukrayna'daki savaşta bugüne kadar 2 bin kişi hayatını kaybederken yüzbinlerde kişi de komşu ülkelere sığındı. Göç yolunda fotoğraflanan küçük bir kızın gözleri ise savaşın tüm izlerini yansıtıyor.

Ukrayna’yı işgal etmek isteyen Rusya saldırıların şiddetini artırıyor. Rusya, aralarında başkent Kiev’in de olduğu birçok kente füze yağdırmaya devam etti. Jitomir kentine önceki gece düzenlenen bombardımanda birçok sivil binanın yanı sıra bir doğum evi vuruldu. Irpin kentindeki sivil yerleşim yerleri de hedef oldu. Şiddetli çatışmaların yaşandığı Harkov’da onlarca bina bombardımanda yıkıldı. Polis merkezi ve üniversite binası ağır hasar aldı. Kievliler için hayati öneme sahip merkezi ısıtma sistemi dün akşam füzeyle vuruldu.

Haberin Devamı

ÖLÜMDEN KAÇIŞ

Ukrayna’da dünyanın gözü önünde büyük bir yıkım yaşanırken yüzbinlerce kişi bu savaşta ölmemek için çırpınıyor. Kimisi metro istasyonlarında bombalardan korunmaya çalışıyor, kimisi bulabildiği her türlü araçla ülkeyi terk ediyor. Ve elbette bu savaş en çok çocukları etkiliyor.

HAYALLERİ YOK OLDU

Bugüne kadar 2 bin kişi öldü, 900 bin mülteci Romanya, Polonya, Moldova gibi Ukrayna’ya komşu ülkelere sığındı. Gözlerinde savaşın izlerini gördüğümüz bu çocuk da ailesiyle Moldova sınırındaki Palanca kasabasına ulaşmış. Yanına sadece oyuncak ayıcığını alabilmiş. Bir zamanlar pembe hayalleri olan bu çocuk şimdi savaşın soğuk nefesiyle yaşamak zorunda.