Dünya Ukraynalı askerlerin intikamı: Böyle mesaj yayınladılar

Ukraynalı askerlerin intikamı: Böyle mesaj yayınladılar

Paylaş
Ukraynalı askerlerin intikamı: Böyle mesaj yayınladılar

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ve süren savaşın adeta sembolü haline gelen ‘Z’ harfi bu kez Ukraynalılar tarafından kullanıldı. Rus askerlerinden intikam almak isteyen Ukraynalı askerler ölmüş düşman askerlerinin cesetleriyle Rusya’ya korkutucu bir mesaj yolladı…

Rus tanklarının, askeri araçların, sporcuların hatta Putin yanlısı sıradan Rus vatandaşların üzerinde bile rastlanmaya başladı. Oyuncak firmaları üzerinde bu sembolüm olduğu oyuncak tankları satışa çıkardı.

Haberin Devamı

Z harfi zaman içinde Rusya’nın Ukrayna’ya karşı savaşının en büyük sembolü haline geldi.

Kiev ve çevresini ele geçirmekten vazgeçen Putin, birliklerini Donbass yönüne çevirmişti. Bu bölgeye yakın ve stratejik konumundan dolayı çok önemli olan Harkov kentinde rastlanan manzaralar ise görenleri adeta şoke etti.

Z ŞEKLİNDE YERLEŞTİRDİLER

Ukrayna ordusu Rus askerlerini Harkov yakınlarındaki bir kasabadan temizlerken arkalarında bıraktıkları görüntülere bakmak çoğu insan için çok zor. Şehre yakın bir kasabayı ele geçiren birlikler öldürdükleri Rus askerlerinin cesetlerini Z harfi gibi görünecek şekilde dizdiler.

AP tarafından fotoğraflanan bu an görenlerin kanını dondurdu ve ‘Ukraynalı askerler Rus askerlerine misilleme yaptı’ şeklinde yorumlandı.

Haberin Devamı