Dünya Ukraynalı mülteci geldi, 10 yıllık evlilik bitti

Ukraynalı mülteci geldi, 10 yıllık evlilik bitti

Paylaş
Ukraynalı mülteci geldi, 10 yıllık evlilik bitti

İngiltere'de evlerini Ukraynalı bir mülteciye açan çiftin 10 yıllık birlikteliği 10 günde sona erdi. Mülteciye aşık olan koca, karısını ve çocuklarını terk etti.

Rusya’nın üç aydır işgali altında olan Ukrayna'dan kaçan sivillerin sayısı 14 milyonu geçti. Birçok ülkede gönüllüler de Ukraynalı sığınmacılara evlerini açtı. Onlardan biri de iki çocuklu Lorna (28) ve Tony Garnett (29) çiftiydi. 10 yıllık İngiliz çift, Lviv'den kaçan Ukraynalı sığınmacı Sofiia Karkadym’i (22) yuvalarında ağırladı. Mülteci yerleştirme planına başvuran Tony, Sofiia ile sosyal medya üzerinden tanıştırıldı.

Haberin Devamı

MÜLTECİYİ EVDEN KOVDU

Sofiia’yı Manchester’da Tony karşıladı. Tony biraz Slovakça bildiğinden iletişimleri nispeten kolay oldu. Lorna ise Sofiia ve Tony’nin sohbetine dil bilmediğinden dahil olamadı. Eşiyle ve çocuklarla yakınlaşmasından rahatsız olan Lorna, 10 gün dayanabildi. Sofiia’dan gitmesini isteyince Tony itiraz etti. Sofiia’ya aşık olduğunu itiraf etti. Tony ve Sofiia evi birlikte terk ettiler. Çift, “Ömrümüzün kalanını birlikte geçirmeyi planlıyoruz” dedi.