Dünya Ukrayna'nın işgalinde Putin'den yeni hamle! Kiev uyardı: Ceset torbasıyla dönecekler

Ukrayna'nın işgalinde Putin'den yeni hamle! Kiev uyardı: Ceset torbasıyla dönecekler

Paylaş
Ukrayna'nın işgalinde Putin'den yeni hamle! Kiev uyardı: Ceset torbasıyla dönecekler

Rusya'nın 24 şubat 2022'de Ukrayna'ya başlattığı işgal sürüyor. Rus lider Vladimir Putin, daha önce binlerce askerini işgal için seferber etmişti. Ukrayna Savunma Bakanlığı ise yeni bir seferliğin yolda olduğunu duyurdu ve Rusya'ya gözdağı verdi.

Posta.com.tr | Tüm dünya 24 Şubat 2022'de Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı işgal sonrasında sarsılmıştı. Savaşın üzerinden neredeyse bir yıl geçmek üzereyken Ukrayna Savunma Bakanlığı, Putin'den yeni bir hamle geleceğini duyurdu. 

Haberin Devamı

Rus lider daha önce ülkesinde seferberlik ilan ederek binlerce askerini Ukrayna'ya göndermişti. Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov, Putin'in şimdi 500 bin asker daha göndermeye hazırlandığını ileri sürdü. İşgalin yıl dönümünde Putin'in "bir şeyler deneyeceğini" açıklayan Reznikov, yeni saldırının sinyallerini verdi. 

23 Şubat Rusya'da Anavatan Savunma Günü olarak kutlanırken yeni saldırının bu özel günde yapılabileceği iddia ediliyor. Kiev ise Rus birliklerine 'ceset torbası içinde geri dönecekler' diyerek gözdağı veriyor.

Reznikov, "Resmi olarak 300 bin kişilik seferberlik ilan edildi ancak sınırlarda gördüğümüz asker sayısı çok daha fazla" dedi. 

UKRAYNA KIRIM'I İSTİYOR

Ukrayna Ana Askeri İstihbarat Dairesi (GUR) başkanı Kyrylo Budanov, yeni saldırı dalgasının ülkenin doğusundaki Luhansk Oblastı'na yapılma ihtimalinin olduğunu söyledi. Ukrayna ise Kırım'dan Donbas'a yönelik bir karşı saldırı hazırlığında olacak ve yılın ortasına kadar işgal altındaki Kırım'ı geri almaya çalışacak. 

Haberin Devamı

Ukrayna Ana Askeri İstihbarat Dairesi temsilcisi Andrii Yusov, 'savaşın çok aktif bir aşamasının' arifesinde olduğunu söyledi. 

Rusya'nın bahar aylarında Ukrayna'daki işgalini yoğunlaştıracağı iddiaları uzun zamandır konuşuluyor. NATO genel sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya'nın yeni bir saldırı için 200.000 askeri seferber ettiği konusunda uyarmıştı.