Dünya Ukrayna'nın Moskova'daki intikam saldırısına Putin'den ilk açıklama

Ukrayna'nın Moskova'daki intikam saldırısına Putin'den ilk açıklama

Paylaş
Ukrayna'nın Moskova'daki intikam saldırısına Putin'den ilk açıklama

Rusya'nın Ukrayna'nın başkenti Kiev'e düzenlediği füze saldırısında 1 kişi ölmüş, 3 kişi de hayatını kaybetmişti. Kiev yönetiminden intikam saldırısı geldi. Ukrayna, Rusya'nın başkenti Moskova'ya İHA'larla saldırı düzenledi. Rus lider Vladimir Putin'den Moskova'daki İHA saldırılarına yönelik ilk açıklama geldi.

Posta.com.tr | Rusya, Kiev’e son 24 saatte 3 kez yoğun hava saldırı gerçekleştirdiğini kaydederek, Kiev hava sahasında 20’den fazla İHA’nın imha edildiğini aktardı. Saldırıların düzenlendiği Golosiivskiy ilçesinde bir apartmana düşen parça nedeniyle 1 kişi öldü, 3 kişi ise yaralandı. Rusya'nın saldırısının ardından Kiev yönetiminden Moskova'ya İHA'larla intikam saldırısı düzenlendi. 

Haberin Devamı

Moskova, Ukrayna'nın kamikaze dronları ile saldırıya uğradı. Ukrayna İHA'ları Rublyovka bölgesi de dahil olmak üzere Rus başkentini çevreleyen zengin bölgeleri vurarak birçok binaya zarar verdi. Saldırıda çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi. 

MOSKOVA BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Moskova Belediye Başkanı Sobyanin, “İHA saldırısı iki binada küçük çaplı hasara yol açtı. Şehrin tüm acil servisleri olay yerinde. Olayın nasıl gerçekleştiğini araştırıyorlar. Şu ana kadar hiç kimse ciddi şekilde yaralanmadı. Güvenlik nedeniyle, İHA saldırısından etkilenen iki binanın çeşitli girişlerinde yaşayanlar için tahliye düzenlemeleri yapılmıştır. Acil servisler çalışmalarını tamamlar tamamlamaz bina sakinleri dairelerine dönebilecektir” ifadelerini kullandı. Sobyanin, olayda 2 kişinin tıbbi yardım talebinde bulunduğunu belirtti

Haberin Devamı

'DİĞER İHA’LAR KENTE YAKLAŞIRKEN DÜŞÜRÜLDÜ'

Rusya Soruşturma Komitesi, binalardaki hasarın İHA’ların düşürülmesi sonucu meydana geldiğini, bazı İHA’ların ise Moskova’ya yaklaştığı sırada düşürüldüğünü duyurdu. Saldırıya ilişkin soruşturma sürüyor.

'TÜM DÜŞMAN İHA'LARI DÜŞÜRÜLDÜ'

Rusya Savunma Bakanlığı, başkent Moskova’da düzenlenen İHA saldırısının Ukrayna tarafından yapıldığını belirtti.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Kiev rejimi bu sabah Moskova şehrine insansız hava aracı saldırısı düzenledi. Saldırıda 8 adet İHA kullanıldı. Tüm düşman İHA'ları düşürüldü” denildi.

'DÜŞMANI HAFİFE ALMAYIN'

Rusya Federasyonu Devlet Duması Üyesi Alexander Khinshtein, başkent Moskova'da düzenlenen İHA saldırısına yönelik yaptığı açıklamada, saldırının ‘farkına varılması gereken yeni bir gerçeklik’ olduğunu belirterek, “Düşmanı hafife almayın” uyarısında bulundu.

Resmi Telegram hesabından açıklamalarda bulunan Rusya Federasyonu Devlet Duması Üyesi Khinshtein, “Moskova'ya İHA saldırısı, farkına varılması gereken yeni bir gerçekliktir. Kuşkusuz Ukrayna'da sabotaj ve terör saldırıları artacaktır. Savunma ve güvenlik tedbirleri, özellikle de insansız hava araçlarına karşı koyma açısından önemli ölçüde güçlendirilmelidir. Buna gerekli yasaların kabul edilmesi de dahildir. Rusya Savunma Bakanlığı'na göre 8 İHA'nın da hava savunma sistemi tarafından düşürülmüş olması harika. Ancak bu kimsenin kendini daha iyi hissetmesini sağlamamalı. Düşmanı hafife almayın” dedi.

Haberin Devamı

PUTİN'DEN İLK AÇIKLAMA

Sputnik'te yer alan habere göre, ️Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin "Ukrayna ismi verilen topraklar son yıllarda Batı ile ilişkili insanlar tarafından yönetiliyor. Bu insanlar Ukrayna’dan bir anti-Rusya yarattılar" dedi.