Dünya Ukrayna'ya F-16 dopingi

Ukrayna'ya F-16 dopingi

Paylaş
Ukrayna'ya F-16 dopingi

Rusya'nın işgaline karşı direnen Ukrayna, daha önce bazı Avrupa ülkelerinden aldığı tanklara şimdi de savaş uçaklarını eklemeye hazırlanıyor. ABD ve müttefik ülkeler, Ukrayna'ya F-16 dahil dördüncü nesil savaş uçakları gönderme kararı aldı. Ancak bu atılımın Rusya ile ABD arasındaki gerilimi tırmandırması bekleniyor.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, G7 Liderler Zirvesi kapsamında bulunduğu Japonya’nın Hiroşima kentindeki basın toplantısında Rusya - Ukrayna savaşının seyrini değiştirecek bir açıklama yaptı. Sullivan, "Başkan Biden G7 zirvesinde mevkidaşlarına ABD’nin Ukraynalı pilotları F-16’lar da dahil olmak üzere dördüncü nesil savaş uçakları konusunda eğitmek için gösterilen ortak çabayı destekleyeceğini söyledi" dedi. Sullivan, "Eğitim ilerledikçe uçakların ne zaman, kim tarafından ve kaç tane teslim edileceğini belirleyeceğiz" diye konuştu.

Haberin Devamı

RUSYA'YA SALDIRI YOK

Biden’ın Ukrayna’nın F-16’lara ihtiyacı olmadığı yönündeki ifadeleri hatırlatılan Sullivan, "Başkan Biden’ı Şubat tutumundan vazgeçiren şey, Ukrayna’nın bu yaz, bu karşı taarruzu başlatabilmesi için ihtiyaç duyduğu araçlara sahip olmasını sağlamaktır. F-16’lar Rusya topraklarına saldırı için kullanılmayacaktır" dedi. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "ABD’nin tarihi kararını memnuniyetle karşılıyorum. Bu, göklerdeki askerlerimizi büyük ölçüde güçlendirecektir" ifadelerini kullandı.