Dünya Ülkenin konuştuğu şüpheli ölüm! Bisiklet sürerken bir anda ortadan kayboldu

Ülkenin konuştuğu şüpheli ölüm! Bisiklet sürerken bir anda ortadan kayboldu

Paylaş
Ülkenin konuştuğu şüpheli ölüm! Bisiklet sürerken bir anda ortadan kayboldu

2020 yılının yaz aylarında Kuzey İrlanda, bisikleti ile gezerken birden ortadan kaybolan 14 yaşında bir öğrenci olan Noah Donohoe’nun ortadan kaybolması ile derinden sarsıldı. Kaybolmadan dakikalar önce güvenlik kameralarına yakalanan gencin şüpheli tavırları ise ülkede gündem oldu.

Derleyen: Ömer Faruk Ekinci | Kuzey İrlanda’nın başkenti Belfast’ta annesi ile birlikte yaşayan bir öğrenci olan 14 yaşındaki Noah Donohoe, annesinin tek çocuğuydu ve onunla arası herkesle olduğundan çok daha iyiydi. Annesi Fiona, anne-oğul olarak birbirlerinin ruh eşi olduklarını bile söylüyordu.

Haberin Devamı

“ÇOK GÜZEL RUHLU BİR ÇOCUK”

Noah, okulda da oldukça başarılı bir çocuktu. Matematik ve fen bilimleri derslerinde mükemmeldi ve ilerde eczacılık okuma hayalleri vardı. Okuldan arta kalan zamanlarında ise çello çalan, okulun basketbol takımında görev alan ve kendi kendine Japonca öğrenen Noah, teyzesi Niamh Donohoe’nin ifadeleriyle ‘Çok güzel ruhlu bir çocuk’tu.

Kaybolduğu gün Donohoe ile ilgili hiçbir işaret yoktu ancak ortaya çıkan güvenlik kamerası görüntüleri başka bir hikaye anlatıyordu.

21 Haziran 2020’de Noah Donohoe, saat 17.45 civarında evinden çıktı. Bisikletiyle arkadaşlarıyla buluşacağı parka doğru yola koyuldu. Bu yol, sıkça kullandığı bir yoldu. Sırtındaki çantasında da dizüstü bilgisayarı ve birkaç kitap bulunuyordu.

Haberin Devamı

GİZEM, SIRT ÇANTAYLA BAŞLADI

Yaklaşık 5 dakika sonra güvenlik kamerası Noah’ı, bölgenin alışveriş için sıkça kullanılan Royal Bulvarı’ndan geçerken görüntüledi. Noah bulvarın sonuna gelene kadar ise sırtındaki çanta ortadan kaybolmuştu. Kimse çantanın nasıl kaybolduğunu göremezken bu anlar güvenlik kamerası ile de görüntülenemedi.

Saatler 18.00’ı gösterirken Donohoe, bir sürücü tarafından bisikletinden düşerken görüldü. Yardımsever sürücü gence yardım etmek için yeltendi ancak Noah hemen bisikletine binerek olay yerinden uzaklaştı. Bir sonraki güvenlik kamerası görüntüsünde ise Noah, arkadaşlarıyla buluşacağı yerden kilometrelerce uzakta görüntülendi. Bu kez ise kafasında kaskı bulunmayan Noah, tamamen çıplak haldeydi.

Görgü tanıkları ifadelerinde Noah’ın kıyafetsiz şekilde bisiklet sürdüğünü söylerken bu hale nasıl geldiği ile ilgili herhangi bir bilgi bulunamadı. O anlar güvenlik kameralarına da yansımamıştı.

ANNESİ ŞÜPHELENİP BİLDİRDİ

Saat 18.03’te Noah’ın son görüntüsü kaydedildi. Çıplak şekilde bisikletinden inen Noah, bir eve doğru yürümeye başladı. O gece eve gitmeyince annesi Fiona endişelenmeye başladı. Noah, saat 18.30 gibi annesini arayacağını söylemişti ama normalde çok dakik biri olmasına rağmen hiç aramadı. Akşam 21.30’da Fiona polise giderek oğlunun kaybolduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

Yetkililer hemen genç Noah’ı aramaya başladı. Gönüllü ekipler kısa süre içinde Noah’ın son kez görüntülendiği yerde onun bisikletini buldu. Buranın yakınlarında ise Noah’ın telefonu bulundu. Ancak ilginç bir şekilde üstünden kaybolan kıyafetleri hiçbir yerde yoktu.

ŞÜPHELİ CESET BÖYLE BULUNDU

Aradan 6 gün geçtikten sonra kapsamlı aramalar, Noah’ın cansız bedeninin bulunması ile birlikte sona erdi. Noah’ın cesedi son görüldüğü yerden yaklaşık 1 kilometre uzakta bulunan bir kanalizasyonda bulundu.

Noah’ı arama çalışmaları sona erse de bu ilginç ölüm ile ilgili bambaşka soru işaretleri oluşmaya başladı. Noah’ın cesedinin günlerce kanalizasyonda olduğunu düşünülüyordu ancak gencin cesedinin üzerinde çok fazla su hasarı bulunamamıştı. Adli tıp, Noah’ın boğularak öldüğünü söylese de annesi Fiona ve teyzesi Niamh buna inanmamıştı.

Polisin bulgularına göre Noah, bisikletten düşüp kafasını çarptı ve sersemlemiş haldeyken kapağı açık bırakılan kanalizasyona düşerek burada hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

BİLGİSAYARI ŞÜPHELİ KİŞİDE BULUNDU

Bir başka şüpheli durum ise Noah’ın dizüstü bilgisayarı ile yaşandı. Çantası ile birlikte ortadan kaybolan bilgisayar, Daryl Paul isimli bir suçlunun elindeyken bulundu. Paul’un geçmişte silahlı soygun ve gasp gibi suçlardan sabıkası doluydu. Çantası Royal Bulvarı’nda bulduğunu söyleyen Paul, Noah’ı hiçbir zaman görmediğini iddia etti.

Olayla ilgili pek çok şüpheli durumun ortaya çıkması ile birlikte Noah’ın ailesi başta olmak üzere Kuzey İrlanda halkında polislerin ulaştığı sonuca olan güven azalmaya başladı. Çeşitli teoriler ortaya atılırken polisin bu olayın üstünü örttüğü bile iddia edildi.

ÜLKEDE BÜYÜK SES GETİRDİ

Noah’ın annesi Fiona, 4 adet tanık buldu. Bu tanıklar Noah’ın son görüldüğü yerde aynı saatlerde çığlık sesleri duyduklarını söylüyorlardı. Fioana bu tanıklarla birlikte polise gitti ancak polis hiçbir şey yapmadı.

Başka bir iddiaya göre ise birisi Noah’a elinde uyuşturucu olan iğneyle saldırdı. Noah’ın tüm şüpheli hareketlerinin sebebi buydu. Bazıları ise Noah’ın uyuşturucuya kendi başladığını ve intihar ettiğini bile öne sürdü.

Haberin Devamı

Fiona'nın oğlunun ölümüyle ilgili soruşturma başvurusu Kasım 2022'de kabul edildi. Acılı anne, soruşturmanın o gün oğlunun başına gerçekte ne geldiği hakkında daha fazla cevap vereceğini umarken Niamh ise yaptığı açıklamada, “Gerçeği bilmiyoruz. Noah'a ne olduğunu bilmiyoruz ve yapmaya çalıştığımız da bu. Sadece gerçeği bulmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.