Dünya Ülkeyi karıştıran kaza! İki çocuk canından oldu

Ülkeyi karıştıran kaza! İki çocuk canından oldu

Paylaş
Ülkeyi karıştıran kaza! İki çocuk canından oldu

Galler'de 2 çocuk, iddiaya göre elektrikli bisikletle polisten kaçarken geçirdikleri kazada öldü. İddia yalanlandı. Ancak güvenlik kamerası görüntüleri polisin çocukları kovaladığını kanıtladı. Sokağa inen halk, 15 polisi yaralarken çok sayıda otomobili de yaktı.

Galler'in başkenti Cardiff'te önceki gün Kyrees Sullivan (16) ve Harvey Evans'ın (15) bindiği elektrikli bisiklet kaza yaptı. Çocuklar olay yerinde öldü. Ancak görgü tanıkları, çocukların kendilerini kovalayan polisten kaçarken kaza geçirdiğini öne sürdü. Bunun üzerine kentte protesto gösterileri düzenlendi. Yetkililer iddiayı yalanladı fakat gösteriler durmadı. Çıkan olaylarda 15 polis yaralanırken birçok araç ateşe verildi.

Haberin Devamı

MİNİBÜS KOVALIYOR

Dün sabah ise kazadan birkaç dakika önce çekilen bir güvenlik kamerası görüntüsü ortaya çıktı. Görüntüde çocuklar bisikletle kaçarken bir polis minibüsü de arkalarından hızla geliyordu. Görüntünün ortaya çıkmasından sonra yetkililer başta yalanladığı iddiayı kabul etmek zorunda kaldı. Bu kez de "Çocukları polis takip etti ama kaza anında polis olay yerinde değildi" açıklaması yapıldı.