Dünya Ülkeyi karıştıran şikayet! Mülteci kadına 'modern kölelik' iddiası

Ülkeyi karıştıran şikayet! Mülteci kadına 'modern kölelik' iddiası

Paylaş
Ülkeyi karıştıran şikayet! Mülteci kadına 'modern kölelik' iddiası

Ukrayna'daki savaş sebebiyle ülkeden kaçan milyonlarca mülteciden biri olan kadın, İngiltere'yi adeta karıştırdı. İngiliz hükümetinin 'Ukrayna İçin Evler' kampanyası kapsamında 42 yaşındaki Hannah Debenham'ın evine yerleşen mülteci kadın, kendisine kölelik yaptırıldığı iddiasıyla şikayette bulundu.

Posta.com.tr | Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş 9 aydır tüm hızıyla devam ediyor. Kanlı savaş on binlerce insanın hayatına mal olurken milyonlarcasını da evinden etti. Savaştan kaçan milyonlarca mülteci başka ülkelere sığındı.

Haberin Devamı

Mültecilerin sığındığı başlıca ülkelerden birisi olan İngiltere'de hükümetin savaşla birlikte başlattığı 'Homes for Ukraine' (Ukrayna için Evler) kampanyası kapsamında evinde Ukraynalı mülteci bir kadını misafir eden 42 yaşındaki Hannah Debenham, yaşadıkları ile ülkenin gündemine oturdu.

POLİSLERİ KAPISINDA GÖRDÜ

İngiltere'nin Doğu Sussex bölgesinde yaşayan 2 çocuk annesi Hannah, bir gün uyandığında kapısında polisleri gördü. Bu günü 'hayatının en kötü günü' olarak tanımlayan Hannah, karşılaştığı suçlamayla adeta şoke oldu. Polisin kendisine mültecilere kölelik yaptırdığı iddiasıyla geldiğini duyan Hannah başta duyduklarına inanamadı.

Hannah'a yapılan bu şikayetin 3 hafta önce evine davet ettiği Ukraynalı mülteci bir kadın tarafından yapıldığı açıklandı. 36 yaşında bir İngilizce öğretmeni olan mülteci kadın, haftanın 2 ya da 3 günü Hannah'ın 10 yaşındaki kızına bakmak için haftalık 200 pound'luk bir ücretle işe girdiği belirtildi.

Haberin Devamı

"İKİ KATINA ÇIKARDI..."

Aralarındaki anlaşma başta istenilen gibi uygulanmıştı. Ancak Hannah'ın mülteci kadından evde temizlik yapmasını istemesi ile ilişkileri bir anda kötüleşmeye başladı.

Bunu adeta bir balayına benzeten Hannah, yaşadıklarını şöyle anlattı:

Kendi bulaşıklarını hiç yıkamıyordu. Bulaşık sayısı resmen ikiye çıktı. Mesela su içeceği zaman bile az önce kullandığı bardağı değil de temiz bir bardak kullanıyordu. Bana yardımcı olmasını istedim hatta ona bulaşık makinesini kullanmayı bile gösterdim. Ülkesinden kaçıp arkadaşlarını savaşta kaybettikten sonra korkunç bir durumda olduğunu anlıyorum ama maalesef durum düzelmedi.


"SADECE YARDIM ETMEK İSTEDİK"

Hannah, mülteci kadın tarafından şikayet edilmesinin sinir bozucu olduğunu söyleyerek, "Biz sadece ona yardım etmek istedik. Eğer hakkımda işlem yapılsaydı bunu beyan etmek zorunda kalırdım. Bu kariyerim için kalıcı bir engel olurdu" ifadelerini kullandı.

Ukraynalı kadın ise evine sığındığı Hannah'ın kendisinden evi temizlemesini, toparlamasını istediğini ve bunun karşılığında ya çok az ya da hiç para vermediğini belirterek şikayetçi oldu.

Haberin Devamı

İngiliz Daily Mail'e açıklamalarda bulunan Hannah, İngilizleri Ukraynalı mültecilere evlerini açmadan önce bir kez daha düşünmeleri konusunda uyardı.

SOSYAL MEDYAYI İKİYE BÖLDÜ

Davada, delil yetersizliğinden dolayı iki taraf hakkında da herhangi bir işlem yapılmazken, Hannah'ın yaşadıkları sosyal medya kullanıcılarını ikiye böldü: Kim haklı?

Sosyal medyada bazı kullanıcılar İngiliz kadını haklı bulurken diğerleri ise Ukraynalı kadına yapılanları 'modern kölelik' olarak nitelendirerek ona hak verdi.