Dünya Üniversitede dehşet! Hepsi aynı gün öldü, 911 detayı kahretti

Üniversitede dehşet! Hepsi aynı gün öldü, 911 detayı kahretti

Paylaş
Üniversitede dehşet! Hepsi aynı gün öldü,  911 detayı kahretti

ABD'deki Idaho Üniversitesi'nde yaşanan olay, ülke gündemine bomba gibi düştü. Üniversite öğrencileri katledildiği evde iki oda arkadaşı da vardı. Yetkililer, olayla ilgili kahreden yeni detaylar paylaştı.

Posta.com.tr | Şükran Günü tatili öncesinde Idaho Üniversitesi, korkunç bir seri cinayete sahne oldu. Idaho'da yaşayan ve burada üniversite okuyan 20 yaşındaki Ethan Chapin, 21 yaşındaki Madison Mogen, 20 yaşındaki Xena Kernodle ve 21 yaşındaki Kaylee Goncalves'in cansız bedenlerine ulaşıldı. Henüz katilin bulunamadığı olayda polis yeni detaylar paylaştı.

Haberin Devamı

Polis şefi James Fry, bilincini kaybetmiş bir kişinin olaydan saatler sonra 911'i aramasına cevap verdiklerini ve bölgeye gittiklerinde gördükleri cinayeti 'hayatlarında gördükleri en korkunç şey' olarak tanımladı.

Polis, cinayetlerin kasıtlı ve hedefli bir saldırı olduğuna inandığını ifade etti. Olayla ilgili şüpheli ya da şüpheliler aranmaya devam ederken, olay mahallinde cinayet silahı ya da zorla girilmeye dair bir kanıt bulunamadı. Kapının kilitli olup olmadığı ise bilinmiyor.

FBI OLAYA DAHİL OLDU

Olayla ilgili FBI, 25 dedektifin de dahil olduğu bir soruşturma yürütüyor.

Polis sözcüsü, cinayet evindeki iki kadın oda arkadaşının şüpheli olmadıklarına inandığını söyledi. İkili ayrıca yaralanmamıştı ve dedektiflerle iş birliği yapıyor. İki oda arkadaşının da olaya şahitlik etmediği ancak 6 odalı evde bulundukları ifade edildi. Polis sözcüsü, bilinci yerinde olmayan kişinin 911'i neden öğlen saatlerine kadar aramadığından emin olmadığını söyledi. 911'i arayan kişinin öldürülen gençlerin oda arkadaşı olup olmadığına dair net bir bilgi verilmedi.

Haberin Devamı

Polis, olaydan önce Chapin ve Kernodle'ın bir kampüs partisinde olduğunu, Mogen ve Goncalves'in ise eve gelmeden önce şehir merkezinde bir barda olduğunu açıkladı.

Chapin'in babası Jim Chapin yaptığı açıklamada, yetkililerin sessiz kalmasının ailenin ızdırabını daha da artırdığnı ifade ederek "Üniversite ve poliste bilgi eksikliği var. Bu da basında ve sosyal medyada yanlış söylentileri doğuruyor" dedi.

Goncalves'in kız kardeşi ise katil bulunana kadar öğrencileri kampüste bulunmamaya çağırıyor.