Dünya Üniversiteye girişte sahte rapor hilesi

Üniversiteye girişte sahte rapor hilesi

Paylaş
Üniversiteye girişte sahte rapor hilesi

ABD’de üniversitelerin istediği testlerden yüksek not almak isteyen bazı öğrenciler, sahte hiperaktivite raporu alıyor. Bu sayede puanları yükseliyor.

ABD’de Ivy Ligi denilen en iyi üniversiteler, SAT ve ATC gibi sınavları yeniden giriş için zorunlu hale getirdi. Başvuruyla kabul eden bu okullar, bu standart testlerden alınan puanları da göz önünde bulunuruyor. Brown, Dartmouth ve Yale Üniversitesi gibi birçok prestijli okul bu uygulamaya geçti. Kısa süre içinde bu testlerde hileye başvuranlarda artış başladı. Zengin aileler, çocuklarını doktor ve psikologlara götürerek dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu (DEHB) teşhisi aldırıyor.

Haberin Devamı

YÜZDE 50 FAZLA ZAMAN

Çünkü bu teşhisi alan öğrencilere, dezavantajlı oldukları gerekçesiyle yüzde 50’ye yakın ek süre veriliyor. Bu süre, sınav puanında ortalama 200 puan artış kazandırıyor. DEHB’in yanı sıra anksiyete ve depresyon tanıları da zaman kazandırmada etkili oluyor. Long Island Üniversitesi’nde klinik psikolog ve psikoloji profesörü Dr. Camilo Ortiz,”DEHB testi için her zaman kolaylık talepleri alıyorum. Bazı ebeveynler, çocuklarında DEHB olduğunu kabul etmediğimde hiç mutlu olmuyor” dedi. Bu standart sınavlar, pandemi sırasında kaldırılmıştı.