Dünya Ünlü model asit kurbanı olmuştu... Saldırgan hakkındaki gelişme kahretti

Ünlü model asit kurbanı olmuştu... Saldırgan hakkındaki gelişme kahretti

Paylaş
Ünlü model asit kurbanı olmuştu... Saldırgan hakkındaki gelişme kahretti

İngiliz televizyon sunucusu ve model Katie Piper'ın hayatı, 2008 yılında yaşadığı korkunç saldırı sonrasında tamamen değişti. Stefan Sylvestre isimli zanlının asitli saldırısına maruz kalan Katie Piper'ın yüzü tanınmaz hale gelirken saldırgan hakkındaki gelişme, Katie'yi ve hayranlarını kahretti.

Posta.com.tr | Televizyon sunucusu Katie Piper, 2008 yılında henüz 24 yaşındayken, o dönemki eski erkek arkadaşı Daniel Lynch'in kıskançlığının kurbanı olacaktı. Daniel Lynch, o dönem 19 yaşında olan Stefan Sylvestre ile Katie'ye saldırması konusunda anlaştı. Sylvestre, anlaşmanın gereği olarak Katie'nin yüzüne asit döktü ve onu acı verici yaralarla ölüme terk etti.

Haberin Devamı

Katie Piper, asitli saldırının ardından sürekli maske takmak zorunda kaldı. Yüzündeki ve göğsündeki ciddi yanıkların tedavi edilebilmesi için 40 ameliyat geçirdi.

Asitli saldırının üzerinden 12 yıl geçtikten sonra, Temmuz 2019'da sol gözündeki kan damarlarını iyileştirmek için ameliyatlar geçirdi. Ağustos ayında çok fazla acı çektiği ve eşi Richard Sutton'ın sol gözünde siyah bir nokta fark ettiği için tekrar acilen ameliyata alındı.

Katie, korkunç saldırının ardından neler hissettiğini şu cümlelerle anlattı:

Bana asit attığında cehennemde yanıyormuş gibi hissettim. Tarif edilemez, eşsiz, ızdıraplı bir acıydı. Geleceğimi, kariyerimi, ruhumu, bedenimi, görünüşümü, itibarımı kaybettim ve bu liste uzayıp gidiyor. Bir parçam öldü ve asla geri gelmeyecek. Bu ölümden de beter.

Haberin Devamı

İLK VUKUATI DEĞİL

Katie'nin hastalık derecesinde kıskanç olan eski erkek arkadaşının ilk vukuatı bu değildi. Daniel Lynch, daha önce bir adama saldırmış ve üzerine kaynar su döktüğü için ceza almıştı.

Lynch, Katie'ye cinsel saldırıda bulunmak ve Sylvestre'ye saldırı emrini vermekten en az 16 yıl müebbet hapis aldı. 2025'ten önce hapisten çıkamayacak.

ŞARTLI TAHLİYEDEYDİ AMA...

Katie'nin yüzüne asit atan Stefan Sylvestre, 2009 yılında saldırıdan suçlu bulundu ve müebbet hapse çarptırıldı. 2018 yılında, 30 yaşına geldiğinde ise şartlı tahliyeyle salıverildi. Şimdi ise şartlı tahliye kurallarına uymadığı tespit edilince polis tarafından hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Ancak bir sorun var: Saldırgan ortalarda yok...

Stefan Sylvestre (solda), Daniel Lynch (sağda)

SAF KÖTÜLÜĞÜN YÜZLERİ

Lynch ve Sylvestre'ın çıkarıldığı mahkemenin yargıcı zanlılara 'saf kötülüğün yüzleri' olduğunu söylemişti. Sylvestre, minimum 6 yıl olmak üzere müebbet hapse çarptırıldı ve 2015 yılında şartlı tahliyesi geldi. Ancak o dönem şartlı tahliye için uygun görülmedi. Son olarak 2018 yılında yaptığı şartlı tahliye başvurusu kabul olan Sylvestre serbest kaldı ve Katie'den uzak durması emredildi.

Azılı saldırgan, 2019 yılında araba hırsızlığından tekrar hapse girdi ve 2020 yılında soruşturmadaki eksiklikler nedeniyle yeniden serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Son olarak şartlı tahliye kurallarına uymadığı için yeniden hapse atılmak istenen Sylvestre kayıplara karıştı. Denetimli Serbestlik Hizmetleri sözcüsü konu hakkında yaptığı açıklamada "Suçuyu daha fazla hapis yatacağı cezaevine tıkmak için polisle çalışıyoruz" dedi.

Katie Piper, saldırının ardından vakıf kurarak bu tarz saldırılara maruz kalan kişilere yardım ediyor.